Μενού
  • Α-
  • Α+

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης για την πώληση αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία από το αμερικανικό Κογκρέσο, όπως αναφέρει η πρεσβεία των ΗΠΑ στη γείτονα χώρα, που θα ενισχύσει τον στόλο της με συνολικά 119 νέα αεροσκάφη.

Όπως αναφέρει o Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα, Τζεφ Φλέικ. μέσω του Twitter, μετά τη λήξη της προθεσμίας για κατάθεση ενστάσεων, «Η απόφαση του Κογκρέσου να δρομολογήσει την αγορά από την Τουρκία 40 νέων και 79 εκμοντερνισμένων αεροσκαφών F-16, είναι ένα σημαντικό βήμα εμπρός. Ο στόλος από F-16 της Τουρκίας είναι κομβικής σημασίας για την ισχύ του ΝΑΤΟ, διασφαλίζοντας τη μελλοντική διαλειτουργικότητα μεταξύ των συμμάχων του».

Το μήνυμα του κ. Φλέικ μεταδόθηκε φυσικά με περισσή θέρμη από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. H Huriyet σημείωσε πως «Η διαδικασία ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα εμπόδιο που θα σταματούσε την πώληση», ενώ η Yeni Safak υπογράμμισε πως «Κλείνει η πώληση των F-16...Χωρίς προβλήματα ξεπεράστηκε η 15ήμερη περίοδος αναμονής».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA