Μενού
tourkia
Στελέχη του CHP μετρούν χρήματα | @yirmidorttv
  • Α-
  • Α+

Λιγότερο από δύο εβδομάδες απομένουν για τις δημοτικές εκλογές στην Τουρκία με το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης και στα πρωτοσέλιδα του Τύπου με υπόνοιες για σκάνδαλο δωροδοκίας.

Οι Τούρκοι εισαγγελείς εξετάζουν ένα αμφιλεγόμενο βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα που δείχνει τρία στελέχη του CHP να μετρούν «τούβλα» μετρητών, που σύμφωνα με τις καταγγελίες ανέρχονται στο ποσό των 15 εκατ. τουρκικών λιρών (περίπου 430.000 δολάρια με τη σημερινή ισοτιμία), στην τοπική οργάνωση του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη.

Η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στο επίκεντρο της προεκλογικής σύγκρουσης, καθώς η ανάκτηση του δήμου της μεγαλύτερης μητρόπολης της Τουρκίας αποτελεί για τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ένα προσωπικό στοίχημα και επισφράγισμα των επιτυχιών του στις περυσινές προεδρικές εκλογές.

Ο 52χρονος δήμαρχος νυν δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, θεωρείται σήμερα ο πιο ισχυρός πολιτικός του αντίπαλος που έχει αναδείξει το στρατόπεδο της κεμαλικής αντιπολίτευσης τα τελευταία 20. Κοινή είναι η εκτίμηση ότι η Κωνσταντινούπολη των 18 εκατομμυρίων κατοίκων, με πληθυσμό μεγαλύτερο από 131 χώρες του κόσμου, είναι το «κλειδί» της εξουσίας στη χώρα.

Το CHP αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι τα χρήματα ήταν η προκαταβολή για την αγορά του νέου κτηρίου της τοπικής οργάνωσης στην Κωνσταντινούπολη το 2019 και ότι το υλικό προέρχεται από την κάμερα του γραφείου ενός δικηγόρου που εκπροσωπεί τον ιδιοκτήτη του ακινήτου. Το κόμμα κατηγόρησε τον δικηγόρο για τη διαρροή του υλικού και επέμεινε ότι ο εν λόγω δικηγόρος προσπάθησε να εκβιάσει το κόμμα, παρ' όλο που το οπτικό υλικό δεν είχε καμία σχέση με «εγκληματική ενέργεια».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA