Μενού
Η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη
Πιστοί «σπάνε» τη νηστεία τους κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού | AP Photos / Khalil Hamra
  • Α-
  • Α+

Στις κάλπες θα οδηγηθούν σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες οι ψηφοφόροι στην Τουρκία, προκειμένου να επιλέξουν τους αιρετούς στην τοπική αυτοδιοίκηση, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δηλώνει πως θα είναι οι τελευταίες του ως πολιτικός.

Οι δημοτικές εκλογές στην Τουρκία παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για το εσωτερικό όσο και για το εξωτερικό της χώρας, με τον εθνικισμό να επανέρχεται στο προσκήνιο με αφορμή τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού.

Όπως αναφέρει ο Alpha, άνδρες ντυμένοι γενίτσαροι και κανονιοβολισμοί συνθέτουν το σκηνικό έξω από την Αγία Σοφία, με το συντηρητικό κόμμα του Ερντογάν να το χρησιμοποιούν για να εξασφαλίσουν περισσότερες ψήφους.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες πιστοί Μουσουλμάνοι σπεύδουν στην Αγία Σοφία προκειμένου να προσευχηθούν για το Ραμαζάνι. «Είμαστε χαρούμενοι που προσευχόμαστε στο τζαμί Αγία Σοφία» δήλωσε νεαρός που βρέθηκε στο σημείο. 

Τουρκία: Καταγγελία για φθορές στην Αγία Σοφία

Την ίδια ώρα, νέες καταγγελίες κάνουν λόγο ότι η μαζική παρουσία των πιστών στην Αγία Σοφία, έχει προκαλέσει νέες φθορές στο ιστορικό μνημείο, με την κυβέρνηση να αποφασίζει να παραμείνει ανοικτή όλο το 24ώρο καθ' όλη τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Ειδικότερα, επιστήμονες αναφέρουν ότι η μαζική και ταυτόχρονη παρουσία τόσο ανθρώπων στο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, θα προκαλέσει νέες φθορές στην Αγία Σοφία.

«Όλοι πρέπει να έρθουν εδώ, το Ραμαζάνι είναι πάρα πολύ ωραίο. Δοξάζουμε τον Θεό και είμαστε χαρούμενοι που κάνουμε τη μουσουλμανική προσευχή μας στην Αγία Σοφία» δηλώνουν, παράλληλα, πιστοί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA