Μενού
evros
Στρατιώτες στον Έβρο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μία αδιασταύρωτη είδηση, που δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις ελληνικές Αρχές, μεταδίδουν σήμερα (01/11) τα τουρκικά ΜΜΕ, όπως η Yeni Safak, η οποία κάνει λόγο πως «εξουδετερώθηκαν τέσσερις Κούρδοι βομβιστές αυτοκτονίας στον Έβρο».

Στο ίδιο δημοσίευμα, γίνεται λόγος πως οι «τέσσερις Κούρδοι βομβιστές αυτοκτονίας» πήγαν στον Έβρο από το Λαύριο, παρόλο που, όπως είναι γνωστό, έχει εκκενωθεί από το περασμένο καλοκαίρι η δομή φιλοξενίας.

Σκοπός τους, σύμφωνα με τη «Yeni Safak», ήταν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία. Άξιο αναφοράς είναι ότι το φιλοκυβερνητικό τουρκικό Μέσο «κατέβασε» την είδηση.

Στον Έβρο φέρεται να συγκρούστηκαν, σύμφωνα με τη Yeni Safak, με Τούρκους στρατιώτες που φυλούσαν τα σύνορα και να εξουδετερώθηκαν. Πάνω τους, συνεχίζει το δημοσίευμα, φέρεται να βρέθηκαν γιλέκα με εκρηκτικούς μηχανισμούς τους οποίους «σκόπευαν να πυροδοτήσουν στην Τουρκία».

Τι αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα για τον Έβρο

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «4 τρομοκράτες της DHKP/C, οι οποίοι προσπαθούσαν να περάσουν από την Ελλάδα στην Τουρκία για βομβιστική επίθεση, συγκρούστηκαν με Τούρκους στρατιώτες στα σύνορα του Έβρου. Οι τρομοκράτες, οι οποίοι απάντησαν με πυροβολισμούς, έπεσαν νεκροί. Στους τρομοκράτες και στη διαδρομή που διένυσαν βρέθηκαν γιλέκα αυτοκτονίας με εκρηκτικούς μηχανισμούς».

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι οι επίδοξοι καμικάζι προέρχονταν από το στρατόπεδο Λαυρίου στην Ελλάδα, το οποίο, όπως αναφέρεται, «είναι η ευρωπαϊκή βάση εκπαίδευσης και καταφυγής των τρομοκρατικών οργανώσεων PKK, DHKP/C, MLKP, TKP-ML, TIKKO και FETO.

Το στρατόπεδο, το οποίο έχει φιλοξενήσει μέχρι στιγμής εκατοντάδες τρομοκράτες, είναι επίσης ο πρώτος σταθμός στην Ευρώπη για τρομοκράτες που διέφυγαν από την Τουρκία. Στο στρατόπεδο, οι τρομοκράτες εκπαιδεύονται στην κατασκευή βομβών και στη δολιοφθορά. Οι τρομοκράτες που εξουδετερώθηκαν στις 30 Οκτωβρίου στα σύνορα πιστεύεται ότι προέρχονταν επίσης από αυτό το στρατόπεδο».

Οι Τούρκοι στρατιώτες παρακολουθούν στενά τα σύνορα στον Έβρο στο πλαίσιο της καταπολέμησης της λαθραίας διακίνησης μεταναστών. Συνάντησαν τα 4 άτομα γύρω στις 03.30 στις 30 Οκτωβρίου. Οι ύποπτοι απάντησαν με πυροβολισμούς, αλλά οι Τούρκοι στρατιώτες τους εξουδετέρωσαν.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, στους υπόπτους βρέθηκαν εκρηκτικοί μηχανισμοί. Ομάδες της χωροφυλακής άρχισαν έρευνα στην περιοχή, ακολουθώντας τη διαδρομή από την οποία προέρχονταν οι ύποπτοι και πέρασαν ακόμη και στην ελληνική πλευρά. Σε κενή έκταση 2 χλμ. μακριά από τα σύνορα βρέθηκαν γιλέκα βομβών αυτοκτονίας βάρους 12 κιλών με εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA