Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε - για ακόμη μια φορά - χθες Πέμπτη το βράδυ πως «ελπίζει πως δεν θα χρειαστεί» να διατάξει πλήγματα στο Ιράν, όπου οι ΗΠΑ επισείουν το τελευταίο διάστημα την απειλή στρατιωτικής επέμβασης.
«Είμαστε δυνατοί. Είμαστε δυνατοί οικονομικά. Είμαστε δυνατοί στρατιωτικά (...) Και τώρα έχουμε μια (σ.σ. αεροναυτική) δύναμη που κατευθύνεται σε αυτή τη χώρα που τη λένε Ιράν. Κι ελπίζω πως δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη δύναμη», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ απευθυνόμενος στον Τύπο στην Ουάσιγκτον.
Το Ιράν θα απαντήσει «αμέσως» σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση, δήλωσε χθες νωρίτερα ο εκπρόσωπος του στρατού, υπενθυμίζοντας ότι «πολλές» αμερικανικές βάσεις στην περιοχή βρίσκονται εντός του βεληνεκούς των ιρανικών πυραύλων.
«Θα υπάρξει αμέσως αποφασιστική απάντηση», προειδοποίησε ο ταξίαρχος Μοχαμάντ Ακραμινιά, κάνοντας λόγο για τα «σοβαρά τρωτά σημεία» των αμερικανικών αεροπλανοφόρων, λίγες ημέρες αφού κατέπλευσε στην περιοχή, στα ανοιχτά του Ιράν, το αεροπλανοφόρο «Αβραάμ Λίνκολν».
- Τροχαίο δυστύχημα στις Σέρρες: Ο οδηγός του φορτηγού κατέγραψε σε βίντεο τη στιγμή της μοιραίας σύγκρουσης
- «Ήμουν κι εγώ στα Κουφονήσια τις ημέρες που γέμισε η Ιταλίδα»: Η λεπτομέρεια που κανείς δεν ανέφερε
- Ένα ζωντανό πορτρέτο της Αθήνας μέσα από τα 4,5 km της Πατησίων
- Ιουλία Καλλιμάνη: Πλήρωσε θαμώνα με το ίδιο νόμισμα - «Εσένα σου αρέσει;»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.