Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προτίμησε να μην απαντήσει όταν ερωτήθηκε εάν και κατά πόσον τάσσεται υπέρ ή κατά της αναμενόμενης επιχείρησης του στρατού του Ισραήλ για την κατάληψη «ολόκληρης» της Λωρίδας της Γάζας, δηλώνοντας πως η κυβέρνησή του επικεντρώνεται το τρέχον διάστημα στην αύξηση της πρόσβασης σε τρόφιμα στον παλαιστινιακό θύλακα υπό πολιορκία και επίθεση του στενότερου συμμάχου των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.
«Για τα υπόλοιπα, στ’ αλήθεια δεν μπορώ να πω. Επαφίεται στο Ισραήλ κυρίως», ανέφερε ο μεγιστάνας σε δημοσιογράφους χθες.
Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν νωρίτερα ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε εντολή να καταληφθεί ολόκληρη η Λωρίδα της Γάζας από τον στρατό του κατά τη διάρκεια συνεδρίασης με κορυφαία στελέχη των μηχανισμών ασφαλείας.
Ερωτηθείς σχετικά με βίντεο που δημοσιοποίησε η Χαμάς την περασμένη εβδομάδα και εικονίζει ισραηλινό όμηρο αποστεωμένο, ο κ. Τραμπ το χαρακτήρισε «φρικτό».
«Το είδα, το βρίσκω φρικτό, ελπίζω ότι θα το δει πολύς κόσμος (...) διότι νομίζω πως είναι φρικτό πράγμα», επέμεινε ο ρεπουμπλικάνος.
- Θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρουμανία: Νεκροί Έλληνες οπαδοί του ΠΑΟΚ σε τροχαίο καθ' οδόν για Γαλλία
- Σαββίδης: «Τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι δικά μας παιδιά, δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του»
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.