Ο Ντόναλντ Τραμπ καυχήθηκε χθες Τετάρτη ότι συζητά τηλεφωνικά σχεδόν καθημερινά με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, διαβεβαιώνοντας πως διατηρεί «πολύ καλή σχέση» με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ.
«Ο Μπίμπι μου τηλεφώνησε χθες, μου τηλεφώνησε προχθές», είπε ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο, χρησιμοποιώντας το προσωνύμιο του κ. Νετανιάχου.
«Έχουμε πολύ καλή σχέση», διαβεβαίωσε, κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του στην πολιτεία Τζόρτζια.
«Θα συνεργαστούμε πολύ στενά μαζί του», πρόσθεσε.
Ο κ. Τραμπ είχε ήδη αναφερθεί σε τηλεφωνική συνδιάλεξη των δυο ανδρών το Σάββατο, όταν τόνισε πως ο ισραηλινός πρωθυπουργός ήθελε να μάθει «την άποψή μου για τα ζητήματα».
Η πιο πρόσφατη τηλεφωνική συνδιάλεξη που ανακοινώθηκε ανάμεσα στον απερχόμενο αμερικανό Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον Μπενιαμίν Νετανιάχου έγινε τη 17η Οκτωβρίου. Σε αυτή ο κ. Μπάιντεν «συνεχάρη» τον ισραηλινό πρωθυπουργό για τον θάνατο του ηγέτη της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο αμερικανικό Κογκρέσο στα τέλη του Ιουλίου, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αναφέρθηκε με θερμά λόγια κι απέτισε φόρο τιμής στον Ντόναλντ Τραμπ, ευχαριστώντας τον για «όλα όσα έκανε για το Ισραήλ».
- Βιολάντα: Διαρροή αερίου από διαβρωμένους σωλήνες στο υπέδαφος βλέπουν οι Αρχές
- Νεκρό μεταφέρθηκε βρέφος λίγων ημερών στο Παίδων «Αγία Σοφία»
- Η Μενεξιά του MasterChef έπαιξε με διαφορετικό όνομα στο Ρουκ Ζουκ και το X την περίμενε στη γωνία
- Πραγματογνώμονας για το φονικό τροχαίο των οπαδών του ΠΑΟΚ: «Ανεξήγητη η πορεία του οχήματος»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.