Τροχαίο δυστύχημα στο Περού με λεωφορείο να πέφτει σε γκρεμό την Τρίτη (14/5), με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 16 άτομα.
Το τροχαίο έλαβε χώρα στην ορεινή περιοχή Αγιακούτσο, στις Άνδεις και εντός του λεωφορείου επέβαιναν περίπου 40 άτομα.
Το διώροφο όχημα, που εκτελούσε δρομολόγιο από την πρωτεύουσα Λίμα με προορισμό το Αγιακούτσο, εξετράπη της πορείας του κι έπεσε σε γκρεμό ύψους περίπου εκατό μέτρων με την οροφή.
Η επιχείρηση διάσωσης καθυστέρησε εξαιτίας χαλαζόπτωσης, ενημέρωσε τον Τύπο εκπρόσωπος του γραφείου του Συνηγόρου του Λαού στην Αγιακούτσο.
Τα θανατηφόρα τροχαία είναι συχνά στο Περού, εξαιτίας της ανάπτυξης υπερβολικής ταχύτητας, της άσχημης κατάστασης του οδοστρώματος, της έλλειψης σηματοδότησης, καθώς και της έλλειψης ελέγχων από την αστυνομία.
Σύμφωνα με αριθμούς του περουβιανού υπουργείου Μεταφορών, το 2023 έχασαν τη ζωή τους 3.138 άνθρωποι σε τροχαία δυστυχήματα στο κράτος της Λατινικής Αμερικής. Το 70% των θανάτων αυτών αποδόθηκε σε παράγοντες όπως η κούραση, ή σφάλματα, οδηγών.
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.