Μενού
aeroplano.jpg
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Τουλάχιστον 13 επιβάτες πτήσης προερχόμενης από το Σίδνεϊ χρειάστηκε να διακομισθούν στο νοσοκομείο, έπειτα από αναταράξεις στο αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν με προορισμό τη Χιλή, μέσω του Όκλαντ, πόλη της Νέας Ζηλανδίας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι διασώστες των ασθενοφόρων στη Νέα Ζηλανδία αξιολόγησαν την κατάσταση 50 τραυματιών, ένας εκ των οποίων βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση και τους παρείχαν τις πρώτες βοήθειες.

Τα σωστικά συνεργεία ειδοποιήθηκαν γύρω στις 16:00 τοπική ώρα (05:00 ώρα Ελλάδος) για να σπεύσουν στο αεροδρόμιο του Όκλαντ, όπου εστάλησαν 5 ασθενοφόρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση στη νεοζηλανδική εφημερίδα New Zealand Herald της LATAM Airlines, η οποία έχει την έδρα της στη Χιλή, «τεχνικό πρόβλημα προκάλεσε μια ισχυρή κίνηση κατά τη διάρκεια πτήσης αεροπλάνου της από το Σίδνεϊ στο Όκλαντ».

Τι συνέβη στο αεροπλάνο

Η εταιρεία παρακολούθησης πτήσεων σε πραγματικό χρόνο FlightAware, ανέφερε ότι ένα Boeing 787-9 Dreamliner της νοτιοαμερικανικής αεροπορικής εταιρείας που εκτελούσε την πτήση LA800 προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Όκλαντ βάσει προγράμματος σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα).

Η πτήση αυτή με προορισμό το Σαντιάγο της Χιλής πραγματοποιεί συνήθως στάση στο Όκλαντ.

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε στη Herald ότι υπήρξε τεχνικό πρόβλημα στην πτήση που επηρέασε κάποια μέλη του πληρώματος και επιβάτες, αλλά δεν παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Boeing και η LATAM Airlines δεν έχουν μέχρι στιγμής απαντήσει σε ερωτήματα του Reuters σχετικά με τα αίτια και το είδος του περιστατικού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA