«Συγγνώμη» σε μία γυναίκα ζήτησε σήμερα (04/04) νοσοκομείο της Πράγας στην Τσεχία, καθώς υπεβλήθη την περασμένη εβδομάδα σε ακούσια διακοπή της κύησης, επειδή την μπέρδεψαν με άλλη ασθενή.
Η μία από τις γυναίκες προσήλθε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί στον τακτικό έλεγχό της, καθώς ήταν έγκυος, την ώρα που η άλλη είχε πάει για να υποβληθεί σε απόξεση μήτρας, μια επέμβαση αφαίρεσης ιστών, που αποτελεί επίσης μέθοδο διακοπής της κύησης.
Οι δύο ασθενείς ήταν ασιατικής καταγωγής και είχαν άδεια μόνιμης παραμονής στην Τσεχία, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.
Το προσωπικό του νοσοκομείου τις μπέρδεψε και υπέβαλε σε απόξεση μήτρας την έγκυο, η οποία έχασε το έμβρυο που κυοφορούσε.
«Δυστυχώς, πρόκειται για ένα ανθρώπινο σφάλμα, για μια ανθρώπινη αστοχία», δήλωσε σήμερα στον Τύπο ο Γιαν Κβάτσεκ, διευθυντής του νοσοκομείου Bulovka στην Πράγα.
Ο ίδιος επισήμανε πως το νοσοκομείο «λυπάται βαθιά» για αυτό που χαρακτήρισε ένα «τραγικό» μπέρδεμα και εξήγησε πως το ίδρυμα έχει προσφέρει ψυχολογική και δικαστική βοήθεια στην ασθενή.
Τσεχία: Η θέση του νοσοκομείου
«Έχει αδιαμφισβήτητα το δικαίωμα να λάβει αποζημίωση», υπογράμμισε και εκτίμησε ότι το γλωσσικό εμπόδιο έπαιξε έναν ρόλο στο περιστατικό.
Ο Μίκαλ Ζίκαν, επικεφαλής του τμήματος γυναικολογίας του νοσοκομείου, δήλωσε πως η ασθενής υπέγραψε ένα έγγραφο στην τσεχική γλώσσα, το οποίο εντούτοις αφορούσε την άλλη ασθενή.
«Τρεις ημέρες νωρίτερα, η ασθενής είχε ενδελεχώς ενημερωθεί, παρουσία ενός διερμηνέα, σε τι ακριβώς θα υποβαλλόταν, που ήταν απλά ένας έλεγχος», είπε ο Ζίκαν σε δημοσιογράφους.
Πρόσθεσε πως οι χειρουργοί δεν είχαν «κανέναν λόγο να πιστέψουν ότι είχαν να κάνουν με μια διαφορετική ασθενή».
Το νοσοκομείο έθεσε σε διαθεσιμότητα έναν υπάλληλο και διέταξε έναν άλλο να εργάζεται υπό την επίβλεψη ενός ειδικού.
- Μαζωνάκης: Τι ισχυρίζονται οι γιατροί για τους ελέγχους του ΙΣΑ - «Μου έλεγαν θα πάθω καρκίνο», καταγγέλλουν ασθενείς
- Ρωγμές στους τοίχους, κτίρια που βυθίζονται: Η πόλη της Ευρώπης που «παραμορφώθηκε» ξαφνικά το καλοκαίρι
- Πένθος για την Όλγα Φαρμάκη: Πέθανε αιφνιδιαστικά ο αδελφός της σε ηλικία 32 ετών
- Εκτροχιάστηκε τρένο με 180 επιβάτες στη Γαλλία: Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.