Μενού
Πράγα
Η σχολή που άνοιξε πυρ ο ένοπλος στην Πράγα | AP
  • Α-
  • Α+

Η τσεχική αστυνομία έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης (21/12) αναφορά για νεκρούς και τραυματίες σε πανεπιστήμιο στην Πράγα, εξαιτίας πυροβολισμών.

Στην ιστοσελίδα seznamzpravy.cz αναφέρεται ότι οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο κτίριο της Σχολής Τεχνών στην πλατεία Palach, στο κέντρο της Πράγας και ότι ο δράστης της επίθεσης είναι νεκρός. Επίσης σημειώνεται ότι «οι τραυματίες είναι δεκάδες και οι νεκροί αρκετοί».

Την είδηση για την εξουδετέρωση του δράστη, επιβεβαίωσε λίγο αργότερα και η αστυνομία της Τσεχίας.

Πράγα: Κρύβονταν οι φοιτητές

Το seznamzpravy.cz δημοσίευσε εικόνες με φοιτητές να κρύβονται στην ταράτσα του κτιρίου της Σχολής Τεχνών. Σύμφωνα με την πηγή του Seznam Zpráv από τη Σχολή, οι εργαζόμενοι έλαβαν οδηγίες να παραμείνουν στη θέση τους, να κλειδωθούν στα γραφεία τους, να προφυλαχθούν και να σβήσουν τα φώτα.

«Ο δράστης κινείται στο κεντρικό κτίριο του Náměstí Jan Palach. Αναμένονται περαιτέρω οδηγίες από την αστυνομία», τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Σε βίντεο στο Twitter διακρίνεται κόσμος να τρέχει πανικόβλητος.

«Προτρέπουμε τους πολίτες να μην βρίσκονται στην περιοχή και να μην βγουν από το σπίτι. Η επέμβαση της αστυνομίας βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ανακοίνωση της τσεχικής αστυνομίας.

Πράγα: Οι μαρτυρίες

«Είμαστε κλεισμένοι μέσα, αλλά δεν έχουμε ιδέα τι πραγματικά συμβαίνει. Κάναμε ένα σεμινάριο, ξαφνικά κάποιος εδώ είπε ότι κυκλοφορεί ένα άτομο με όπλο στο κτίριο. Κρυφτήκαμε και περιμένουμε. Ακούστηκε ένας πυροβολισμός. Η αστυνομία ξέρει για εμάς, πρέπει να περιμένουμε εδώ», αποκάλυψε ένας από τους φοιτητές που βρέθηκαν μέσα το κτίριο.

Η Σχολή Καλών Τεχνών έστειλε νωρίτερα ειδοποίηση στους φοιτητές ότι ο δράστης κινούνταν στον 4ο όροφο του κτιρίου, στο οποίο στεγάζονται, το νομικό τμήμα, το τμήμα επιχορηγήσεων και οι μουσικές επιστήμες.

Στο σημείο μετέβησαν διασώστες, ασθενοφόρα, αστυνομικοί και ένα ειδικό όχημα. «Πιθανώς να υπάρχουν περισσότεροι τραυματίες στο σημείο. Δεν έχουμε ακόμη πληροφορίες για τον αριθμό των τραυματιών», δήλωσε η Jana Poštová, εκπρόσωπος της υπηρεσίας διάσωσης.

Ο Τσέχος ρεπόρτερ Seznam Zpráv, ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή την ώρα των πυροβολισμών, ανέφερε λίγο μετά τις 17:00 (ώρα Ελλάδας): «Κανείς δεν πυροβολεί εδώ και περίπου 30 λεπτά. Άκουσα περίπου 10 πυροβολισμούς. Τότε ένας αστυνομικός έτρεξε λέγοντας ότι υπήρχε ένα άτομο που πυροβολούσε με μεγάλο όπλο στον επάνω όροφο».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA