Μενού
Ο Τζεβντέτ Γιλμάζ
Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας | AP Photos / Burhan Ozbilici
  • Α-
  • Α+

Σε νέα προκλητική δήλωση προχώρησε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Τζεβντέτ Γιλμάζ, ο οποίος στο δείπνο που παρέθεσε το βράδυ της Τετάρτης (20/3) για Τουρκοκύπριους, χαρακτήρισε την εισβολή στην Κύπρο ως «χαρούμενη ειρηνική επιχείρηση».

Μάλιστα, συνεχίζοντας, ο Τζεβντέτ Γιλμάζ πρόσθεσε πως η επιχείρηση στην Κύπρο υπήρξε «σωτήρια για τους Τουρκοκύπριους, διαφορετικά σήμερα θα ήταν μία Γάζα και οι Τουρκοκύπριοι, Παλαιστίνιοι».

Συμπλήρωσε, παράλληλα, πως η «εισβολή έβαλε τέλος στην καταπίεση και στον τρόπο των Τουρκοκυπρίων» και έρχεται λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι η «Κύπρος έπρεπε να καταληφθεί ολόκληρη».

Όπως γίνεται γνωστό, η επίθεση της Τουρκίας, και από τα χείλη του Τζεβντέτ Γιλμάζ, έρχεται 12 ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές στη χώρα και στρέφεται κατά βάση προς την Κύπρο και το Ισραήλ.

Σύμφωνα με το Open, η Τουρκία δεν έχει στραφεί επιθετικά προς την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και την Αίγυπτο, καθώς θεωρεί, ειδικά μετά το Σύμφωνο των Αθηνών, ότι τα έχει βρει με τις προαναφερθείσες χώρες.

Άξιο αναφοράς είναι ότι αρκετοί Τούρκοι αναλυτές χαρακτηρίζουν «άδικη» την εθνικισιτκή επίθεση που δέχεται η Κύπρος, με αφορμή τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA