Μενού
Jill Dando
Η Τζιλ Ντάντο | ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Ήταν Απρίλιος του 1999 όταν η παρουσιάστρια του BBC και δημοσιογράφος, Τζιλ Ντάντο, πυροβολήθηκε στο κατώφλι της από μία μόνο σφαίρα μέρα μεσημέρι.

Σήμερα, 24 χρόνια μετά, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες και πιο προβεβλημένες έρευνες δολοφονίας στη βρετανική ιστορία, η υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη.

Τώρα, ένα νέο ντοκιμαντέρ του Netflix θα επιχειρήσει να απαντήσει στο ερώτημα: Ποιος σκότωσε την Τζιλ Ντάντο; Το εκτενές ντοκιμαντέρ, το οποίο βασίζεται σε σχετική σειρά ντοκιμαντέρ του BBC του 2019, παρουσιάζει την εκλιπούσα παρουσιάστρια του Crimewatch και του Holiday ως «το χρυσό κορίτσι της βρετανικής τηλεόρασης» και «σαν μια τηλεοπτική πριγκίπισσα Νταϊάνα».

Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζονται, σύμφωνα με το BBC, λεπτομερείς μαρτυρίες από την οικογένειά της, τους φίλους και τους δημοσιογράφους -μεταξύ των οποίων η συνάδελφος του BBC Jennie Bond, η οποία "πάγωσε από το σοκ" πριν μεταδώσει την είδηση του θανάτου της στους τηλεθεατές- καθώς και από τους αρχηγούς της αστυνομίας και τους δικηγόρους που κάλυψαν την υπόθεση.

jill-dando
Η Τζιλ Ντάντο | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο αδερφός της Τζιλ Ντάντο παρουσιάζει τη θεωρία του

Ο αδελφός της δολοφονημένης τηλεπαρουσιάστριας λέει ότι, παρά το γεγονός ότι η υπόθεση παραμένει άλυτη 24 χρόνια, έχει μια θεωρία για το ποιος θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από τη δολοφονία της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξαν εικασίες ότι μπορεί να έπεσε θύμα κάποιου κυνηγού, μιας εγκληματικής συμμορίας που ζητούσε εκδίκηση για την υψηλού προφίλ δουλειά της στην παρουσίαση του Crimewatch, ενός Σέρβου εκτελεστή που ζητούσε εκδίκηση για τον βομβαρδισμό ενός τηλεοπτικού σταθμού στο Βελιγράδι από το ΝΑΤΟ.

Μιλώντας για την υπόθεση, ο Νάιτζελ Ντάντο δήλωσε, σύφμωνα με το lbc.co.uk, ότι πιστεύει ότι ήταν «μια τυχαία δολοφονία» που πραγματοποιήθηκε από έναν άγνωστο και ότι η παρουσιάστρια «ήταν απλώς στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή».

«Ελπίζω ότι το ντοκιμαντέρ θα ξυπνήσει τη μνήμη κάποιου. Ακόμα ελπίζω, αλλά όσο περνάει ο καιρός συνειδητοποιώ ότι είναι λιγότερο πιθανό να βρεθεί ο δολοφόνος της Τζιλ. Αν κάποιος έχει κάπου ένα ζωτικής σημασίας στοιχείο ή γνωρίζει κάτι για τον δολοφόνο, ελπίζω να εμφανιστεί. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε επιτέλους να βάλουμε ένα τέλος».

barry-george
Ο Μπάρι Τζορτζ που συνελήφθη για τη δολοφονία της Τζιλ Ντάντο, καταδικάστηκε σε ισόβια και αθωώθηκε | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μία λάθος σύλληψη

Ο Μπάρι Τζορτζ συνελήφθη για τη δολοφονία της Τζιλ σχεδόν ένα χρόνο μετά το θάνατό της και αργότερα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.
Πέρασε επτά χρόνια στη φυλακή, αλλά αργότερα αθωώθηκε λόγω αναξιόπιστων ιατροδικαστικών στοιχείων, αφήνοντας την υπόθεση και πάλι άλυτη.

Το ντοκιμαντέρ «Who Killed Jill Dando?» (Ποιος σκότωσε τη Τζιλ Ντάντο;) κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 26 Σεπτεμβρίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA