Μενού
Julian Assange
Υποστηρικτές του Τζούλιαν Ασάνζ | AP Photo/Kin Cheung
  • Α-
  • Α+

Ο Τζούλιαν Ασάνζ έχει πλέον το δικαίωμα να ασκήσει έφεση στην απόφαση έκδοσής του στις ΗΠΑ, κατηγορούμενος περί κατασκοπείας, σύμφωνα με σημερινή απόφαση του ανώτερου δικαστηρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως μεταδίδει το forbes, οι δικαστές ανέφεραν ότι οι διαβεβαιώσεις από τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας κατά της θανατικής ποινής και ότι ο Ασάνζ θα είχε την ίδια προστασία όπως ένας Αμερικανός πολίτης, κρίθηκαν ανεπαρκείς, 

Ο Έντουαρντ Φιτζέραλντ, δικηγόρος του Ασάνζ, υποστήριξε ότι οι διαβεβαιώσεις από τους Αμερικανούς εισαγγελείς ήταν «κατάφωρα ανεπαρκείς», καθώς δεν υπήρχε εγγύηση ότι ένα αμερικανικό δικαστήριο θα εξετάσει την προστασία της Πρώτης Τροπολογίας για τον Ασάνζ, ο οποίος είναι Αυστραλός πολίτης.

Ο 52χρονος δημοσιογράφος ιδρυτής του WikiLeaks, κρατείται στις βρετανικές φυλακές Belmarsh από τον Απρίλιο του 2019, κατηγορούμενος για παραβίαση του νόμου και περί κατασκοπείας λόγω δημοσίευσης απόρρητων εγγράφων για τους πολέμους σε Αφγανιστάν και Ιράκ.

Το 2022 το Ανώτατο Δικαστήριο στο Λονδίνο επικύρωσε την απόφαση και η τότε αρμόδια υπουργός υπέγραψε την εντολή έκδοσης.
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA