Μενού
Σταύρωση
«Σταύρωση του Ιησού» | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η ανακάλυψη της NASA για την ημερομηνία σταύρωσης του Χριστού έγινε τη δεκαετία του 1990, αλλά τώρα γίνεται viral στο TikTok, καθώς η σημερινή ημέρα είναι γνωστή στους χριστιανούς ως η ημέρα που σταυρώθηκε ο Ιησούς

«Τα χριστιανικά κείμενα αναφέρουν ότι η Σελήνη μετατράπηκε σε αίμα μετά τη σταύρωση του Ιησού - πιθανόν να αναφέρεται σε μια σεληνιακή έκλειψη, κατά την οποία η Σελήνη παίρνει μια κοκκινωπή απόχρωση», σημειώνει η NASA.

NASA: Πιθανή ημερομηνία σταύρωσης Ιησού η Παρασκευή 3 Απριλίου 33 μ.Χ

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία πρόσθεσε ότι οι μελετητές περιόρισαν την πιθανή ημερομηνία της σταύρωσης στην Παρασκευή 3 Απριλίου 33 μ.Χ., μετά από έρευνα για τη σελήνη. 

Το εδάφιο της Αγίας Γραφής που αναφέρεται στο φεγγάρι βρίσκεται στο Πράξεις 2:20, το οποίο αναφέρει: «Ο ήλιος θα μετατραπεί σε σκοτάδι και το φεγγάρι σε αίμα πριν από τον ερχομό της μεγάλης και ένδοξης ημέρας του Κυρίου».

Οι Γραφές περιγράφουν λεπτομερώς πώς ο απόστολος Πέτρος μοιράστηκε τα λόγια αυτά 50 ημέρες μετά τη σταύρωση, γεγονός που οδηγεί ορισμένους ειδικούς να πιστεύουν ότι ανακαλεί γεγονότα που είδε κατά τη διάρκεια του θανάτου του Ιησού.

Ωστόσο, πολλοί ιστορικοί υποστηρίζουν ότι το χωρίο είχε σκοπό να προφητεύσει τη δεύτερη έλευση του Ιησού.

Αυτό συμβαίνει επειδή ο Πέτρος αναφέρθηκε στο Ιωήλ 2:28-31, ένα χωρίο που μιλάει για κοσμικά σημάδια και πνευματική αφύπνιση: «Ο ήλιος θα μετατραπεί σε σκοτάδι, και το φεγγάρι σε αίμα, πριν έρθει η μεγάλη και φοβερή ημέρα του Κυρίου».

Επειδή το βιβλίο του Ιωήλ γράφτηκε αιώνες πριν από τη σταύρωση, πολλοί μελετητές πιστεύουν ότι ο Πέτρος εξηγούσε πώς η σταύρωση είχε προφητευτεί προηγουμένως από τον Ιωήλ. 

Τι περιγράφεται στην προφητεία του Ιωήλ

Σύμφωνα με τη Daily Mail, oι Colin Humphreys και W. Graeme Waddington, βιβλιολόγοι από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, χρησιμοποίησαν τα ευρήματα της NASA, μαζί με κειμενικές αναφορές της σταύρωσης για να υποστηρίξουν ότι το φεγγάρι όντως έγινε κόκκινο αίμα μετά το θάνατο του Ιησού.

Θεώρησαν ότι ο Πέτρος δεν έδινε προφητεία για τον ερχομό του Ιησού, αλλά έλεγε στο πλήθος ότι η προφητεία του Ιωήλ είχε εκπληρωθεί.

Σύμφωνα με τα Ευαγγέλια, το σκοτάδι έπεσε πάνω από τη γη από το μεσημέρι έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ ο Ιησούς κρεμόταν στο σταυρό, κάτι που, σύμφωνα με τους ερευνητές, ταιριάζει απόλυτα με τις εικόνες που περιγράφονται στην προφητεία του Ιωήλ

Οι Humphreys και Waddington υποστήριξαν ότι η χρήση από τον Πέτρο της φράσης «ο ήλιος θα μετατραπεί σε σκοτάδι» παραπέμπει στο Κατά Ματθαίον 27:45: «Από το μεσημέρι μέχρι τις τρεις το απόγευμα σκοτάδι ήρθε σε όλη τη γη.

Διαβάστε ακόμη: Το φρικτό ναζιστικό παρελθόν του διάσημου παιδιάτρου Χανς Άσπεργκερ

Έρευνα: O Ιησούς πέθανε την ημέρα της αρχαίας σεληνιακής έκλειψης

Οι ερευνητές, είπαν, ότι ο Ιησούς πέθανε την ημέρα της αρχαίας σεληνιακής έκλειψης. 

Οι χριστιανοί σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν τη Μεγάλη Παρασκευή για να τιμήσουν τη σταύρωση και τον θάνατο του Ιησού.

Η Μεγάλη Παρασκευή είναι πάντα δύο ημέρες πριν από την Κυριακή του Πάσχα, η οποία καθορίζεται από την πρώτη πανσέληνο μετά την πρώτη ημέρα της άνοιξης, και στη συνέχεια είναι η πρώτη Κυριακή μετά από αυτή την πανσέληνο.

Η μέθοδος προέρχεται από τις πρώιμες χριστιανικές προσπάθειες να ευθυγραμμιστεί η γιορτή με το εβραϊκό Πάσχα και τα αστρονομικά γεγονότα. 

Ο Ιησούς πιστεύεται ότι σταυρώθηκε γύρω στο Πάσχα, το οποίο βασίζεται στο εβραϊκό σεληνιακό ημερολόγιο.

Σύμφωνα με τα Ευαγγέλια, ο Ιησούς αναστήθηκε από τους νεκρούς την Κυριακή μετά το Πάσχα.

Οι πρώτοι χριστιανοί ήθελαν το Πάσχα να αντικατοπτρίζει αυτό το χρονοδιάγραμμα, οπότε αναζήτησαν ένα σύστημα που θα διατηρούσε το Πάσχα συνδεδεμένο με το Πάσχα και την ανάσταση του Ιησού. 
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA