Μενού
Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας από ΗΠΑ στη Γάζα | AP Photos / Mohammed Hajjar
  • Α-
  • Α+

Επιχείρηση ρίψης –από αέρος– πραγματοποίησαν νωρίτερα, σήμερα (2/3) στη Γάζα οι ΗΠΑ, στο πλαίσιο επιχειρήσεων για «φρένο» στις απειλές για λιμό μετά την πολεμική σύρραξη της Χαμάς με το Ισραήλ.

Η επιχείρηση πραγματοποιείται δύο ημέρες μετά τα πυρά ισραηλινών στρατιωτών εναντίον πεινασμένου πλήθους που είχε ορμήσει σε οχηματοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσα στην πόλη της Γάζας, μια τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 116 ανθρώπους, σύμφωνα με το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα.

Μπροστά στις δυσκολίες για να διοχετευθεί η ανθρωπιστική βοήθεια οδικώς, κυρίως προς το βόρειο τμήμα του πολιορκημένου εδάφους, χώρες έριξαν πρόσφατα με αλεξίπτωτα φορτία, κυρίως η Ιορδανία με την υποστήριξη της Γαλλίας, της Ολλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και η Αίγυπτος σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

ΗΠΑ: 38.000 γεύματα από αέρος

Τρία αμερικανικά στρατιωτικά αεροπλάνα έριξαν, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, 66 «δέματα» που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 38.000 γεύματα, σε μια κοινή επιχείρηση με την Ιορδανία, σύμφωνα με αξιωματούχο της αμερικανικής στρατιωτικής διοίκησης που είναι αρμόδια για τη Μέση Ανατολή (Centcom).

Χθες, Παρασκευή, ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε ανακοινώσει πως η χώρα του θα συμμετείχε «μέσα στις επόμενες ημέρες» στις ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Τα φορτία δια της χερσαίας οδού, τα οποία υπόκεινται στο πράσινο φως του Ισραήλ, που επιβάλλει από το 2007 αποκλεισμό στη Γάζα, δεν φθάνουν παρά σε πολύ περιορισμένες ποσότητες από την Αίγυπτο μέσω της Ράφα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA