Ξεκίνησε σήμερα (7/7) το αμφιλεγόμενο έθιμο των ταυροδρομιών στην Παμπλόνα της Ισπανίας στα πλαίσια του φεστιβάλ του Σαν Φερμίν.
Κατά το έθιμο, δεκάδες ταύροι αφήνονται ελεύθεροι στους δρόμους και κυνηγούν τους θεατές και τους επίδοξους ταυρομάχους, ώστε μετά να μπουν στο στάδιο και να ξεκινήσουν οι ταυρομαχίες.
Κατά τις φετινές ταυροδρομίες, ήδη σημειώθηκαν έξι τραυματίες οι οποίοι γλίστρησαν κατά τη διάρκεια του «κυνηγητού» με τους ταύρους.
Η φετινή ταυροδρομία διαρκεί δύο λεπτά και 30 δευτερόλεπτα για 875 μέτρα.
Έντονες είναι οι αντιδράσεις των Ισπανών και όχι μόνο, κάνοντας λόγο για κακοποίηση ζώων καθώς Οι ταύροι που απελευθερώνονται κάθε πρωί σκοτώνονται το απόγευμα από επαγγελματίες ταυρομάχους.
Επιπλέον, πολλοί ισχυρίζονται ότι είναι επικίνδυνη δραστηριότητα για τους πολίτες.
- Τραγωδία στα Τρίκαλα: Η μειωμένη βάρδια, το διάλειμμα των πέντε και η μακάβρια διαδικασία ταυτοποίησης
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
- Πότε και πού θα «χτυπήσουν» δύο νέα κύματα κακοκαιρίας: Τι θα γίνει στην Αττική - Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Ιωάννα Τούνη για revenge porn: «Ντρέπεται και η ντροπή - Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι έχει στραβισμό»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.