Μενού
iran-stratos
Ιρανικός στρατός | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Επίθεση στον Ιράν φέρεται να εξαπέλυσε το Ισραήλ σύμφωνα με ΜΜΕ στις ΗΠΑ, την ώρα που το ίδιο το Ιράν υποβαθμίζει το γεγονός κάνοντας λόγο για κατάρριψη τριών drones.

Συγκεκριμένα, τα ABC News, CBS και CNN, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν σε επιχείρηση για την οποία είχε ενημερωθεί η αμερικανική κυβέρνηση. Το δε NBC διευκρίνισε πως δεν υπήρξε αμερικανική συμμετοχή. Το CNN αναφέρει πως η επιχείρηση δεν είχε στόχο ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, επικαλούμενο επίσης αμερικανό αξιωματούχο.

Ο Λευκός Οίκος δεν έχει σχολιάσει έως τώρα τις εξελίξεις. Ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος του Πενταγώνου περιορίστηκε να απαντήσει «δεν έχουμε τίποτε να πούμε αυτή τη στιγμή».

Το Ιράν υποβαθμίζει το γεγονός - «Ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις»

Το Ιράν υποβαθμίζει το γεγονός, με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA να αναφέρει ότι ο στρατός ενεργοποίησε συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας σε διάφορες πόλεις. Η κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση ανέφερε πως ακούστηκαν εκρήξεις στην Ισφαχάν, στο κεντρικό τμήμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

«Η αναφορά του δημοσιογράφου του IRNA αναφέρει ότι η αεράμυνα του Ιράν έχει ενεργοποιηθεί σε αρκετές επαρχίες. Ορισμένες πηγές ανέφεραν έκρηξη στην επαρχία Ισφαχάν», αναφέρει η αγγλόφωνη έκδοση του IRNA στο X.

«Οι επιτόπιες έρευνες στην πόλη Ισφαχάν δείχνουν ότι σημαντικές εγκαταστάσεις αυτής της επαρχίας, ειδικά οι πυρηνικές εγκαταστάσεις, είναι απολύτως ασφαλείς και δεν έχουν αναφερθεί ατυχήματα σε αυτές», τονίζει το IRNA.

isfaxan

«Μετά τον ήχο μιας έκρηξης στα δυτικά της Ταμπρίζ, στο βορειοδυτικό Ιράν και κοντά σε μια περιοχή που ονομάζεται Vadi-e- Rahmat, σύμφωνα με δημοσιογράφο του IRNA, διαπιστώθηκε ότι η αεράμυνα της Ταμπρίζ άνοιξε πυρ μετά την παρατήρηση ενός ύποπτου αντικειμένου. Δεν σημειώθηκε έκρηξη στην Ταμπρίζ και η πόλη βρίσκεται σε ειρηνική κατάσταση», αναφέρει σε άλλη ανάρτηση στο X η αγγλόφωνη έκδοση του IRNA.

Από τον στρατό του Ισραήλ «κανένα σχόλιο προς το παρόν»

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο πως δεν έχει «κανένα» σχόλιο να κάνει «προς το παρόν» σχετικά με τις πληροφορίες περί «ισχυρών εκρήξεων» στην περιοχή όπου βρίσκεται στρατιωτική βάση στο κεντρικό Ιράν, στην επαρχία Ισφαχάν.

«Δεν έχουμε κανένα σχόλιο προς το παρόν», περιορίστηκε να πει εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Το Ισραήλ διεμήνυσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πως θα ανταποδώσει την επίθεση του Ιράν το σαββατοκύριακο με εκατοντάδες drones και πυραύλους. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε εξάλλου σήμερα το πρωί πως ενεργοποιήθηκαν σειρήνες συναγερμού στο βόρειο Ισραήλ.

Αντίποινα του Ισραήλ για την επίθεση του Ιράν

Το Ισραήλ διεμήνυσε αυτή την εβδομάδα πως θα ανταποδώσει την επίθεση του Ιράν το σαββατοκύριακο με πάνω από 350 drones και πυραύλους, σχεδόν το σύνολο των οποίων καταστράφηκε εν πτήσει.

Η επίθεση αυτή έγινε σε αντίποινα για τον πολύνεκρο βομβαρδισμό στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό, την πρωτεύουσα της Συρίας, που η Τεχεράνη απέδωσε στον ισραηλινό στρατό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA