Μενού
Μαρία Ζαχάροβα
Μαρία Ζαχάροβα | EPA/RUSSIAN FOREIGN MINISTRY/ HANDOUT/ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Απάντηση στις δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του ΕΛΚ, για τη Ρωσία, έδωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στην επίθεση που σημειώθηκε στην Οδησσό κατά την επίσκεψή του και επεσήμανε, απευθυνόμενος στη Μόσχα, «δεν θα μας φοβίσετε, θα συνεχιστεί η στήριξη στην Ουκρανία».

Σε ανάρτησή της στο Telegram, η Μαρία Ζαχάροβα παρέθεσε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού και ανέφερε πως «αποκάλεσε τη Ρωσία εχθρό της Ευρώπης». 

«Πρώτον, δεν εκφοβίσαμε και δεν εκφοβίζουμε την Ελλάδα ή οποιονδήποτε άλλον. Δεν θα βρείτε ούτε ένα παράδειγμα. Δεύτερον, η Ευρώπη ήταν διαφορετική. Το Τρίτο Ράιχ ήταν επίσης η Ευρώπη. Για μια τέτοια ναζιστική Ευρώπη θα είμαστε πάντα εχθρός. Τρίτον, στο σοβιετικό/ρωσικό σχολείο μου, στο συνηθισμένο μάθημα μουσικής για κάθε μαθητή, έμαθα τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Γνώριζα τόσο τη μουσική του όσο και τη μοίρα του. Ήταν κι αυτός εχθρός της Ευρώπης, της ναζιστικής Ευρώπης» τόνισε η ίδια.

Καταλήγοντας το μήνυμά της ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη, σε προσωπικό τόνο, να μην προδώσει «τη μνήμη της ελληνικής Αντίστασης».

«Μην προδώσεις, Κυριάκο, τη μνήμη της ελληνικής Αντίστασης!».

Μαρία Ζαχάροβα
Μαρία Ζαχάροβα | Telegram

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA