Μενού
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι | EPA/IDA MARIE ODGAARD/ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ισχυρίζεται πως έχει επιβιώσει από αρκετές απόπειρες δολοφονίας, ενορχηστρωμένες από τον πρόεδρο  της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σε συνέντευξή του στη βρετανική Sun από το γραφείο καταφύγιό του στο Κίεβο, επεσήμανε πως υπήρξαν «πέντε ή έξι» σχέδια δολοφονίας του, που αποκαλύφθηκαν από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες.

Παραδέχθηκε πως η πρώτη απόπειρα σε βάρος του «προκάλεσε πανικό» αλλά στις υπόλοιπες, «δεν ήταν τόσο άσχημα τα πράγματα». 

«Η πρώτη ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, γιατί ήταν η πρώτη, αλλά μετά ήταν όπως και με την Covid. Αρχικά, ο κόσμος δεν γνωρίζει τι να κάνει και μοιάζει τρομακτικό. Μετά, όμως, οι μυστικές υπηρεσίες σε ενημερώνουν πως βρέθηκε άλλη μία ομάδα στην Ουκρανία για να το επιχειρήσει». 

Όπως είπε, την πρώτη μέρα της ρωσικής εισβολής στη χώρα του, αλεξιπτωτιστές των ρωσικών ειδικών δυνάμεων έπεσαν στο Κίεβο για να τον σκοτώσουν. Αλλά, οι σωματοφύλακές του τον κράτησαν ασφαλή στο γραφείο του και έστησαν αυτοσχέδια οδοφράγματα. Οι στενότεροι βοηθοί του εφοδιάστηκαν με τουφέκια και αλεξίσφαιρα. Κάποιος είπε ότι το γραφείο ήταν σαν «τρελοκομείο».

Όταν Βρετανοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι τού πρότειναν να φύγει από την Ουκρανία, εν μέσω των φόβων για την ασφάλειά του, εκείνος απάντησε με την - πολύ γνώστη πλέον - ατάκα: «Χρειάζομαι πυρομαχικά, όχι να με πάτε κάπου». 

Τον Αύγουστο η υπηρεσία πληροφοριών της χώρας - η SBU - δήλωσε ότι είχε αποτρέψει ένα σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι με αεροπορική επιδρομή στη νότια πόλη Μικολαίβ. 

Ένας από τους βοηθούς του Ζελένσκι είχε κάνει λόγο για τουλάχιστον δώδεκα απόπειρες κατά της ζωής του προέδρου, μέσα στις πρώτες εβδομάδες του πολέμου. 

Βέβαιος για τη νίκη της Ουκρανίας ο Ζελένσκι

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Ουκρανός πρόεδρος διαβεβαίωσε πως παραμένει βέβαιος πως η χώρα του θα κερδίσει και ο ίδιος δεν έχει χάσει το κουράγιο του, παρότι σε λίγους μήνες θα κλείσουν δύο χρόνια από την έναρξή του. 

Οι πολίτες του, όπως είπε, είναι κουρασμένοι «από τους συνεχείς βομβαρδισμούς», κουρασμένοι να κρύβονται σε καταφύγια και να βλέπουν τα σπίτια τους να πεθαίνουν και τους αγαπημένους τους να σκοτώνονται. 

«Αν τους ρωτήσεις εάν είναι διατεθειμένοι να παραδώσουν τα εδάφη μας στη Ρωσία. Αν είναι έτοιμοι να συνομιλήσουν με τους Ρώσους για να τελειώσει όλο αυτό. Αν είναι έτοιμοι να συμβιβαστούν, προσωπικά, με τον Πούτιν και εάν είναι κουρασμένοι, θα σας πουν ότι δεν είναι κουρασμένοι. Είναι πρόθυμοι να συνεχίσουν».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA