Μενού
korioi
Κοριοί | YouTube/CBS News
  • Α-
  • Α+

Ένα ζευγάρι από τη Βρετανία βρήκε τραγικό θάνατο όταν δηλητηριάστηκε από εντομοκτόνο αέριο για κοριούς, στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν στην Αίγυπτο, σύμφωνα με μία πρόσφατη ακροαματική διαδικασία.

Το περιστατικό συνέβη τον Αύγουστο του 2018, σε ξενοδοχείο  στην Ουργκάντα της Αιγύπτου. Οι Τζον και Σούζαν Κούπερ νόσησαν ανεξήγητα κατά την παραμονή τους στο ξενοδοχείο και απεβίωσαν λίγο αργότερα, ενώ τα ΜΜΕ έκαναν λόγο για θανάτους υπό μυστήριες συνθήκες.

Τι είχε συμβεί

Σύμφωνα με την Independent, κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας για την υπόθεση, αποκλείστηκαν η δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα καθώς και η τροφική δηλητηρίαση ως αίτια θανάτου.

Αντ' αυτού, η αναφορά των ειδικών θέλει το ζευγάρι να κατέληξε μετά από έκθεση είτε σε κάποιον «μεταδοτικό βιολογικό παράγοντα» ή κάποιο «τοξικό χημικό».

Όπως κατέθεσε Γερμανός τουρίστας που διέμενε επίσης στο ξενοδοχείο, είχε κάνει αναφορά στη διαχείριση του ξενοδοχείου για πρόβλημα με κοριούς στο δωμάτιο δίπλα από εκείνο των Κούπερ.

Ο χώρος είχε τότε ψεκαστεί με ποσότητες εντομοκτόνου, το μεσημέρι, ενώ ο Τζον και η Σούζαν αρρώστησαν λίγο αργότερα και απεβίωσαν την επόμενη μέρα.

Η «δυσάρεστη μυρωδιά» που μάλλον ήταν μοιραία

Τα δύο δωμάτια συνδέονταν στο εσωτερικό τους με κοινή πόρτα, η οποία όμως ήταν κλειδωμένη. Το ηλικιωμένο ζευγάρι είχε επισκεφθεί το ξενοδοχείο στο παρελθόν και έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις, ενώ εκείνη τη φορά είχαν νοικιάσει δύο δωμάτια, μαζί με την κόρη τους και τα τρία τους εγγόνια.

Κατά την ακρόαση, σημειώθηκε πως η Μόλυ, μία από τις εγγονές, που έμενε στο δωμάτιο των παππούδων της, παραπονιόταν για μία «δυσάρεστη μυρωδιά», και έτσι ο Τζον και η Σούζαν την έστειλαν να περάσει τη νύχτα με τη μητέρα της. Το επόμενο πρωί, ο 69χρονος και η 63χρονη δεν φάνηκαν στο πρωινό τραπέζι, και όταν η κόρη τους πήγε στο δωμάτιο να ελέγξει, τους βρήκε σοβαρά άρρωστους.

«Είχε σκύψει και καθόταν στην άκρη του κρεβατιού λέγοντας "δεν νιώθω καθόλου καλά"», δήλωσε η κόρη, Κέλι Όρμεροντ, προσθέτοντας πως και η μητέρα της «σφάδαζε» ξαπλωμένη στο κρεβάτι. Οι γιατροί που έφτασαν πανικοβλήθηκαν ενώ οι δύο ηλικιωμένοι χειροτέρευαν. 

Ο κ. Κούπερ απεβίωσε λίγο αργότερα μέσα στο δωμάτιο παρά τις προσπάθειες των υγειονομικών, ενώ η γυναίκα του νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, όπου λίγο αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή.

Σφράγισαν την πόρτα με ταινία

Ο Γερμανός μάρτυρας, Ντομινίκ Μπίμπι, κατέθεσε πως είχε κλείσει το δωμάτιο δίπλα σε αυτό των Κούπερ. «Με το που μπήκα μου ήρθε μία παράξενη μυρωδιά, σαν μούχλα ή υγρασία. Υπήρχαν πολλοί κοριοί στο κρεβάτι και στο πάτωμα». 

Ανέφερε επίσης πως μετά το μεσημεριανό, είδε τρεις άντρες έξω από το δωμάτιο με στολές του ξενοδοχείου και ένα εργαλείο και μία κάνουλα εντομοκτόνου. Λίγο αργότερα, βγήκαν από το δωμάτιο, ενώ χρησιμοποίησαν μόνο κολλητική ταινία για να σφραγίσουν τα κενά της πόρτας.

«Δε θα έλεγα πως έγινε επαγγελματική δουλειά», τόνισε ο κ. Μπίμπι, πληροφορώντας πόσο εκείνος και η οικογένειά του ένιωθαν επίσης δυσφορία κατά την παραμονή τους. Η ακροαματική διαδικασία συνεχίζεται από την Τετάρτη.

Δείτε επίσης: 

Ποιος είναι ο «αστυνομικός του TikTok» με το φανατικό κοινό και τα χιλιάδες like

Ψαράς έπιασε τσιπούρα στον Θερμαϊκό και θα τη φάει - «Είναι λουκούμι»

Τα πούλησαν όλα και έφτιαξαν ένα «κήτος» πολυτελείας - Μένουν στο νερό και είναι ευτυχισμένοι

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA