Μενού
Ο πίνακας των 20 λεπτών
Ο πίνακας των 20 λεπτών | Tiktok
  • Α-
  • Α+

Μία χρήστης των social media έκανε επίδειξη του πόσο εύκολο είναι να «σπρώξει» κανείς ακόμα και τα χειρότερα έργα τέχνης μέσω του internet. Κατάφερε να πουλήσει έναντι 450 ευρώ έναν πίνακα που «ξεπέταξε» σε 20 λεπτά, μουτζουρώνοντας έναν μαύρο καμβά με λευκή μπογιά, μέσω του Facebook Marketplace.

H 20χρονη Λόρα δεν είναι καν επαγγελματίας καλλιτέχνης, αλλά το κοινωνικό της πείραμα πέτυχε πανηγυρικά. Αφού «πασάλειψε» το πρώτο επίσημο έργο της, το ανάρτησε προς πώληση στον ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου, με τη λιτή περιγραφή «Χειροποίητη πρωτότυπη τέχνη τοίχου σε καμβά, διαστάσεων 72x40», όπως γράφει η Sun.

Μετά από μία εβδομάδα, αποφάσισε να ενημερώσει την περιγραφή προσθέτοντας μόνο «δεν είναι τυπωμένο», κάτι που όπως είπε έκανε τη διαφορά και προσέλκυσε το ενδιαφέρον των πελατών. Ο πίνακας τελικά πουλήθηκε μέσα σε δυόμισι εβδομάδες, έναντι 450 ευρώ. Το κλιπ στο Tiktok όπου η Λόρα κομπάζει για το κατόρθωμά της έγινε φυσικά viral.

«Οι άνθρωποι τα έχουν χαμένα»

Μιλώντας στην κάμερα για τη ζωγραφιά της, είπε: «Εγώ βρίσκω αυτό τον πίνακα άσχημο, αλλά αυτό με δίδαξε ότι πολλοί άνθρωποι τα έχουν χαμένα. Το δημοσίευσα στο Facebook Marketplace και το πούλησα για 450 ευρώ».

Η Λόρα δέχτηκε μάλιστα «βροχή» από προσφορές πριν καταλήξει σε έναν τελικό αγοραστή. Μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, οδήγησε μέχρι το σπίτι του ενδιαφερόμενου και του το παρέδωσε, με τον ίσιο να μένει άκρως ευχαριστημένος. «Το έβγαλαν από το αυτοκίνητο και το κοιτούσαν λέγοντας "ουάου", πριν με πληρώσει».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA