Μενού
  • Α-
  • Α+

Σαν σήμερα, στις 3 Ιουλίου 1964 η Σταρ Ελλάς Κορίνα Τσοπέη κερδίζει στο Μαϊάμι τον τίτλο της «Μις Υφήλιος» και φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το στέμμα της ομορφότερης γυναίκας στο κόσμο.

Image removed.Κορίνα Τσοπέη

Με αφορμή την πρώτη παγκόσμια διάκριση Ελληνίδας καλλονής σε διαγωνισμό ομορφιάς, θυμόμαστε τις Ελληνίδες εστεμμένες που έχουν κερδίσει σε καλλιστεία του εξωτερικού.

Image removed.Αλίκη Διπλαράκου

Πριν από την Κορίνα Τσοπέη, η πρώτη Ελληνίδα που κερδίζει τίτλο ομορφιάς στο εξωτερικό και συγκεκριμένα εκείνον της «Μις Ευρώπη» είναι η Αλίκη Διπλαράκου. Το Φεβρουάριο του 1930 η 18χρονη «Μις Ελλάς» Αλίκη Διπλαράκου κερδίζει στο Παρίσι τον τίτλο τη ομορφότερης γυναίκας της Ευρώπης. Ωστόσο η Διπλαράκου έχει γίνει γνωστή και για έναν ακόμη λόγο, καθώς την ίδια χρονιά ντύθηκε με ανδρικά ρούχα και παραβίασε το άβατο τού Αγίου Όρους!

Image removed.Τζένη Μπαλατσινού

Το 1990 και σε ηλικία 19 ετών, η Τζένη Μπαλατσινού ξεχωρίζει με την ομορφιά της και κερδίζει τον τίτλο της «Σταρ Ελλάς» στα καλλιστεία του ΑΝΤ1. Το Φεβρουάριο του 1991 συμμετέχει στο διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Παγκόσμιος Τουρισμός» και καταφέρνει να κερδίσει τον τίτλο.

Image removed.Μαρίνα Τσιντικίδου

Την επόμενη χρονιά, το 1992, ο τίτλος της «Μις Ευρώπη» ανήκει και πάλι σε Ελληνίδα. Η 21χρονη τότε «Σταρ Ελλάς» Μαρίνα Τσιντικίδου κερδίζει τον τίτλο της ωραιότερης γυναίκας της γηραιάς ηπείρου. Ο διαγωνισμός έγινε στο Ζάππειο και το στέμμα παρέδωσε η πρώτη αναπληρωματική της περασμένης χρονιάς που κατόπιν ανακηρύχθηκε «Μις Ευρώπη», Κατερίνα Μιχαλοπούλου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην κριτική επιτροπή παρούσα ήταν η πρώην «Μις Υφήλιος» Κορίνα Τσοπέη.

Image removed.Ειρήνη Σκλήβα

Το 1996 η Ελλάδα κερδίζει ακόμα ένα διεθνή τίτλο ομορφιάς χάρη στην καλλονή, Ειρήνη Σκλήβα. Η 18χρονη «Μις Ελλάς» Ειρήνη, εκπροσώπησε τη χώρα μας στο Μπανγκαλόρ της Ινδίας κερδίζοντας τον τίτλο της «Μις Κόσμος». Για εκείνη τη διάκρισή της η Σκλήβα θα πει αργότερα: «Είχα την αίσθηση ότι ήταν απλώς μια άλλη πρόβα - στις πρόβες, σε μια πρόβα, με είχαν χρησιμοποιήσει ως εικονική νικήτρια».

Image removed. Ισαβέλλα Δάρρα

Το 1997 η 19χρονη τότε Ισαβέλλα Δάρρα κερδίζει τον τίτλο της «Μις Ελλάς» και λίγο αργότερα τον τίτλο «Μις Ευρώπη» στο διαγωνισμό ομορφιάς που έγινε στην Ουκρανία. Αλησμόνητο έχει μείνει το φλερτ που της έκανε ο Αλέν Ντελόν κατά την απονομή όσο και το φιλί που της έδωσε στο μάγουλο.

Το 2001 η Ελλάδα παραλίγο να κατακτήσει και πάλι τον τίτλο «Μις Υφήλιος» που είχε κερδίσει η Τσοπέη το 1964. Η «Σταρ Ελλάς» του 2001, Εβελίνα Παπαντωνίου, έφτασε πολύ κοντά στο στέμμα και έγινε στο Πουέρτο Ρίκο πρώτη αναπληρωματική «Μις Υφήλιος». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.