Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο δημοφιλής ηθοποιός μίλησε στην εκπομπή «Ευτυχείτε» για το ζήτημα που προέκυψε ανάμεσα στην κυβέρνηση και την εκκλησία, μετά την απόφαση που έλαβε η πρώτη την Κυριακή να πραγματοποιηθούν οι λειτουργίες των Θεοφανείων χωρίς πιστούς.

Ο Απόστολος Γκλέτσος μίλησε στην εκπομπή με αφορμή μία ανάρτησή που έκανε τη Δευτέρα στο Facebook σχετικά με το θέμα.

«Η ανάγκη επικοινωνίας πολλών ανθρώπων με τον Θεό με τον πατροπαράδοτο τρόπο, είναι γι’ αυτούς αναγκαία, όπως και το ψωμί» , είχε γράψει ο ηθοποιός.

«Αυτό είναι ένα δεδομένο στην ελληνική κοινωνία και όποιος το διαχειρίζεται πολιτικά, οφείλει να είναι πάρα πολύ σοβαρός. Να κάνει έναν διάλογο όταν πρέπει, την κατάλληλη ώρα και αυτό που θα συμφωνηθεί και από τις δύο πλευρές και από την εκκλησία και από την πολιτεία να κρατηθεί. Όχι στο παραπέντε ν’ αλλάζουν αποφάσεις. Γιατί πραγματικά πάρα πολλοί άνθρωποι το έχουν ανάγκη αυτό και μετά δημιουργούνται προβλήματα», δήλωσε αρχικά ο Απόστολος Γκλέτσος.

 

Στη συνέχεια σε ερώτηση για το αν διαφωνεί με την απόφαση της κυβέρνησης να διεξαχθούν οι λειτουργίες χωρίς πιστούς  είπε: «Δεν διαφωνώ με τίποτα. Διαφωνώ με την απόφαση της κυβέρνησης ν' αλλάζει στο παραπέντε αυτά που συμφωνεί. Έκανε μια αλλαγή την τελευταία στιγμή και μόλις η εκκλησία είπε ότι δεν κάνει πίσω, πήρε πίσω την απόφασή της. Αυτό ήταν το περίεργο και το κακό. Υπήρχε μία κοινή υπουργική απόφαση την οποία μία ημέρα πριν την πήραν πίσω».

 

«Θεωρώ ότι η ηγεσία της Εκκλησίας και γενικά το ράσο στάθηκε σωστά απέναντι στο πρόβλημα της πανδημίας και βοήθησε πολύ και βοηθά και γι’ αυτό έχουμε και κάποιες καλές επιδόσεις ακόμα σε αυτό το κομμάτι της πανδημίας», κατέληξε ο Απόστολος Γκλέτσος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA