Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με πληροφορίες του Deadline, η εταιρία παραγωγής Starlings TV ετοιμάζει, μεταξύ άλλων, μια σειρά για τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με τίτλο Alexander the Great, σε σενάριο του Michael Hirst, δημιουργού των Vikings και των The Tudors.

H σειρά, που βρίσκεται ήδη σε φάση ανάπτυξης, θα γυριστεί στην Ελλάδα και μάλιστα στην παραγωγή της θα συμμετάσχει και ο όμιλος εταιριών Antenna, μαζί με τις G5 Fiction και ZDF Enterprises. Εξάλλου, ο Ηirst προσπαθεί πολλά χρόνια να μεταφέρει στη μικρή οθόνη τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Το 2013, είχε κυκλοφορήσει η πρώτη φήμη ότι θα συνεργαζόταν με τις ZDF Enterprises, Beta Film και Gruppe 5 για τη δημιουργία μιας μίνι σειράς με 8 έως 12 επεισόδια.

Τότε, ο Hirst είχε δηλώσει «Δεν λέγονται πολλοί ηγέτες “Μεγάλοι”. Ο Αλέξανδρος της Μακεδονίας ήταν ο πρώτος και εξακολουθεί να είναι ίσως ο μεγαλύτερος. Σε ηλικία 33 ετών είχε εξερευνήσει και κατακτήσει το μεγαλύτερο μέρος του γνωστού κόσμου και είχε αναγνωριστεί ευρέως ως θεός. Αλλά για μένα, η γοητεία της σειράς που θέλω να φτιάξω, βασίζεται στον χαρακτήρα του άνδρα. Ο Αλέξανδρος ήταν γεμάτος αμφιβολίες και ερωτήσεις σχετικά με τη φύση και τον σκοπό της ζωής».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το καστ ή την ημερομηνία έναρξης των γυρισμάτων. Η σειρά, πάντως, σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον, καθώς ο Hirst έχει τεράστια εμπειρία στις σειρές και ταινίες εποχής, καθώς μεταξύ άλλων έχει γράψει σενάρια όπως αυτά των ταινιών Elizabeth και το Elizabeth: The Golden Age. Αναμένουμε με μεγάλη αγωνία λοιπόν!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA