Μενού
  • Α-
  • Α+

Εξοντωτικές δίαιτες, σκληρή γυμναστική, περιττά κιλά, πολύωρες διαδικασίες προσθετικού μακιγιάζ ακόμα και επεμβάσεις είναι μερικές από τις πολλές θυσίες που καλούνται συχνά να κάνουν οι ηθοποιοί προκειμένου να υποδυθούν ένα ρόλο (ζωής). 

Άλλωστε, το ζητούμενο για έναν ηθοποιό είναι να εξαφανίζεται κάτω από το δέρμα του ρόλου, να τον παρακολουθείς να μπαίνει σε κάθε σκηνή με το 200% του ταλέντου του και τελικά να σε μεταφέρει σε εκείνη ακριβώς την συνθήκη που βρίσκεται ο χαρακτήρας του. Yπάρχουν λοιπόν και κάποιοι ηθοποιοί που μοιάζουν χαμαιλέοντες και καταφέρνουν να αλλάξουν τόσο πολύ για ένα ρόλο που ίσως και να μην τους αναγνωρίσεις παρά μόνο όταν δεις το όνομά τους στους τίτλους.

Αυτοί, λοιπόν, είναι οι αστέρες του Χόλιγουντ που κατάφεραν να κερδίσουν τη θέση τους στο πάνθεον του κινηματογράφου μέσα από την ερμηνεία αλλά και τη μεταμόρφωσή τους, ενώ ας μην ξεχνάμε πως πολλοί από αυτούς κατάφεραν να κερδίσουν ένα βραβείο Όσκαρ.  

Χοακίν Φοίνιξ- «Joker»

Σε μία από τις ταινίες που σημάδεψαν το κινηματογραφικό 2019, ο Χοακίν Φοίνιξ είχε βουτήξει με το κεφάλι μέσα στον σπαραχτικό χαρακτήρα του Joker και είχε εμποτίσει τα πάντα με τη δική του εύθραυστη φύση. Εκτός από την υποκριτική μαεστρία με την οποία χειρίστηκε τον άνθρωπο που δεν μπορούσε να σταματήσει να γελάει, ο Φοίνιξ έκανε τεράστια προσπάθεια για να γίνει ο Joker. Με τις οδηγίες διατροφολόγου, έχασε 26 κιλά ώστε να αποκτήσει την αποστεωμένη φιγούρα του ήρωα του, ενώ μελέτησε τις κινήσεις του Μπάστερ Κίτον αλλά και του Ρέι Μπόλγκερ (που έπαιξε το Σκιάχτρο στο «Μάγο του Οζ»), ο οποίος του ενέπνευσε και τον ανατριχιαστικό χορό μπροστά στον καθρέφτη. Παραδόξως, δεν είδε την ερμηνεία των προηγούμενων ηθοποιών που υποδύθηκαν τον Joker για να πάρει έμπνευση, αντ' αυτού, διάβασε ένα βιβλίο για πολιτικές δολοφονίες, ώστε να καταλάβει τους δολοφόνους και τα κίνητρα τους. Το ανατριχιαστικό του γέλιο  βασίστηκε σε βίντεο ανθρώπων που πάσχουν από παθολογικό γέλιο και δικαίως του χάρισε ένα βραβείο Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου, μια Χρυσή Σφαίρα και όλα τα βραβεία ερμηνείας εκείνης της χρονιάς.  

Κρίστιαν Μπέιλ – «The Machinist» και «American Hustle»

Του ανήκει δικαιωματικά ο τίτλος του πρωταθλητή για τις απίστευτες ακρότητες που έχει κάνει για τους ρόλους του.  O Κρίστιαν Μπέιλ έχει πειραματιστεί τόσες φορές με το βάρος του σε ταινίες που πλέον οι οικείοι του ανησυχούν με το που μαθαίνουν πως θα ξεκινήσει γυρίσματα...Ενδεικτικά, ο ηθοποιός έχασε μέσα σε 4 μήνες σχεδόν 29 κιλά για να υποδυθεί τον κεντρικό ήρωα της ταινίας «The Machinist» που υποφέρει από εξαντλητική αϋπνία. Ήταν τόσο αφοσιωμένος στο ρόλο που  ίσως και να συνέχιζε αν οι γιατροί δεν τον σταματούσαν καθώς το αδυνάτισμα είχε γίνει απειλητικό για την υγεία του. Από την άλλη, στο American Hustle πήρε τόσα κιλά που έγινε πάλι αγνώριστος. Δεν ήταν μόνο τα 20 κιλά που έβαλε για τον ρόλο του Irving Rosenfeld. Ήταν τόσο εμφανής η κατάπτωσή του στο σετ, που ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Ο Ράσελ του ζήτησε να κόψει μαχαίρι οτιδήποτε έκανε για να μπει στο πετσί του ρόλου συμπεριλαμβανομένου και του καμπουριάσματος που τελικά του προκάλεσε κήλη. Από την άλλη εκτός από κοιλίτσα, το «American Hustle» του έδωσε και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ Α΄Ανδρικού.

Σαρλίζ Θερόν- «Monster»

Ανήκει στη σπάνια κατηγορία των εκτυφλωτικά όμορφων γυναικών, που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τσαλακωθούν όταν ο ρόλος το προστάζει. Το έχει αποδείξει άλλωστε όταν το 2003, η Σαρλίζ Θερόν έγινε αγνώριστη, παίρνοντας 15 κιλά προκειμένου να πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Monster» της Πάτι Τζένκινς. Με τα παραπανίσια κιλά, τα προσθετικά το πρόσωπό της και σαφώς την εξαιρετική της ερμηνεία, η ηθοποιός κέρδισε το Όσκαρ Πρώτου Γυναικείου ρόλου. Μάλιστα η ίδια φαίνεται πως απόλαυσε εκείνη την περίοδο. «Στην αρχή ξεκίνησα με ντόνατς και όταν τα βαρέθηκα συνέχισα με πατατάκια. Ήταν μια πολύ νόστιμη περίοδος στη ζωή μου», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.  

Μάθιου ΜακΚόναχι- «Dallas Buyers Club»

Το 2013 ο Μάθιου ΜακΚόναχι αποφάσισε να αντιστρέψει την εικόνα του γοητευτικού Τεξανού που τον είχε καθιερώσει και να υποδυθεί τον σκληροτράχηλο καουμπόι Ρον Γούντραφ, ο οποίος το 1985 διαγνώστηκε με AIDS κι αποφάσισε να ιδρύσει ένα κλαμπ, όπου οι οροθετικοί έχουν πρόσβαση σε φάρμακα με μηνιαία συνδρομή. Ο Γούντραφ στην πορεία της ζωής του μαχόταν όχι μόνο για την επιβίωση αλλά και για την κοινωνική αποδοχή των ομοφυλοφίλων. Ο ΜακΚόναχι που τον έχουμε συνηθίσει ημίγυμνο και με κοιλιακούς στις περισσότερες ταινίες που πρωταγωνιστεί, έχασε 21 κιλά για να υποδυθεί τον οροθετικό. Μάλιστα για να ξεγελάσει την πείνα του στη διάρκεια των γυρισμάτων μασούσε πάγο. Η ταινία «Dallas Buyers Club» τού χάρισε το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου, τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Ηθοποιού, το Βραβείο Επιλογής Κριτικών καθώς και το BAFTA.

Ρενέ Ζελβέγκερ- «Bridget’s Jones Diary»

Ποιος θα περίμενε πως η -ταλαντούχα- πρωταγωνίστρια μιας ελαφριάς ρομαντικής κομεντί θα ήταν υποψήφια για  Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου; Και όμως Ρενέ Ζελβέγκερ κατάφερε να κερδίσει όχι μόνο το κοινό αλλά και τους κριτικούς με την ερμηνεία της στο «Το Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς» (Bridget Jones's Diary. Και με την μεταμόρφωσή της! Το αψεγάδιαστο σώμα της δεν την βοηθούσε να υποδυθεί την χαριτωμένη αλλά άτυχη στον έρωτα Μπρίτζετ Τζόουνς, επομένως πήρε 15 κιλά κάνοντας κακή διατροφή για συγκεκριμένο διάστημα, πράγμα που δεν μετάνιωσε αφού μέσα από εκείνον τον ρόλο καταξιώθηκε στη συνείδηση του κοινού. Αμέσως μετά, η ίδια χρειάστηκε να χάσει όλα τα κιλά που είχε πάρει μέσα σε λίγους μήνες για να αναλάβει τον ρόλο της Roxy στο μιούζικαλ Chicago. Περίπτωση Κρίστιαν Μπέιλ, αλλά στο γυναικείο!   

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA