Μενού
  • Α-
  • Α+

Στον αέρα της εκπομπής «Το Πρωινό» βγήκε ο Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος δήλωσε την Πέμπτη (25/11) ότι αποχωρεί από το θέατρο μετά την ολοκλήρωση της θεατρικής παράστασης «Νικοτιτανικός» στην οποία συμμετέχει στην Κύπρο στο πλευρό του Γιάννη Φλωρινιώτη  

Διαβάστε ακόμη: Παύλος Χαϊκάλης: «Αποχωρώ οριστικά από το θέατρο για να είναι όλοι ευχαριστημένοι»

Δεδομένου ότι υπήρξε μια παρανόηση και επικράτησε η άποψη ότι ο γνωστός ηθοποιός σταματάει τώρα, τόσο εκείνος όσο και ο θεατρικός παραγωγός εμφανίστηκαν στην πρωινή εκπομπή του ANT1 για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Από πλευράς του ο θεατρικός παραγωγός δήλωσε πως χωρίς να έχει γίνει διαφημιστική προώθηση, «η προπώληση των εισιτηρίων είναι τεράστια, έχουν πουληθεί τα μισά εισιτήρια και ο κόσμος θέλει να δει τον Παύλο Χαϊκάλη» και ότι εάν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες η παράσταση θα έρθει και στην Ελλάδα, ενώ δεν αποκλείεται να ταξιδέψει και εκτός. 

Με τη σειρά του ο γνωστός ηθοποιός ξεκαθάρισε: «Είπα ότι μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος της παράστασης που συμμετέχω, θα αποχωρήσω από το θέατρο. H παράσταση θα πάει μέχρι το Πάσχα, δε φεύγω τώρα». Εξήγησε δε και τους λόγους της απόφασής του: «Βλέποντας όλη αυτή την ανθρωποφαγία, όλο αυτό το πράγμα που γίνεται, δεν μπορώ να το διαχειριστώ. Δεν έχω βγει ποτέ να κακολογήσω κάποιον. Δεν κατηγορούμαι για κάτι, δεν έχω πάει φυλακή. Τι να κάνω; Να πεθάνω; Δε θα τους κάνω τη χάρη. Ποιο είναι το πρόβλημα συναδέλφων που εγώ παίζω με το Μόσιο και τη Φιλίνη; Ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω το βιογραφικό των συναδέλφων;»

Σε ερώτηση της Φαίης Σκορδά για το τι εννοούσε όταν είχε πει ότι είναι «άντρας παλαιάς κοπής» που είχε δηλώσει ο Παύλος Χαϊκάλης με αφορμή καταγγελίες που είχαν κατατεθεί στο ΣΕΗ σε βάρος του και τις οποίες ο ίδιος είχε αρνηθεί όλες, λέγοντας πως είναι γεμάτες από «ανακρίβειες και ψέματα». Μάλιστα, σε εκείνο το σημείο οι τόνοι ανέβηκαν όταν η Φαίη Σκορδά είπε: «Δεν θέλω να κλείνω τα μάτια. Δεν θέλω να ανοίξουμε μία τέτοια κουβέντα. Και επειδή είστε στο τηλέφωνο να λέμε ότι δεν έχουν γίνει και άλλα πράγματα, το θεωρώ ότι είναι ανέντιμο για μένα.» 

Ο γνωστός ηθοποιός απάντησε: «Φαίη μου ο άντρας παλιάς κοπής είναι ο άντρας της δεκαετίας του 20, που μαστίγωνε τις γυναίκες, που είχε τον νόμο με το μέρος του, που ασκούσε εξουσία και βία στις γυναίκες θα σας πω έχετε δίκιο.  «Γνωρίζετε τι σημαίνει "άντρας παλαιάς κοπής"; Είναι αυτός που ξέρει να φέρεται στη γυναίκα, τη σέβεται, της ανοίγει την πόρτα να μπει στο αυτοκίνητο, ξέρει να φλερτάρει διά ζώσης και όχι μέσω Facebook. Όλα όσα έχω πει στις συνεντεύξεις για τις γυναίκες τα ξεχάσατε όλα σε μία νύχτα και σας έμεινε μια καταγγελία χωρίς να ξέρετε τι έχει συμβεί στην πραγματικότητα. Αγαπούλα μου, δεν ξέρεις τα γεγονότα. Ποιο όχι; Αφού δεν ξέρετε την υπόθεση γιατί δεν το παραδέχεστε; Θέλετε να κυνηγήσετε τον Χαϊκάλη. Εγώ 40 χρόνια μιλάω για το ρόλο της γυναίκας στις συνεντεύξεις μου. Όλα αυτά έχουν ξεχαστεί». 

Σε ερώτηση του Γιώργου Λιάγκα εάν υπάρχει περίπτωση τελικά να αλλάξει γνώμη και να μην αποχωρήσει από το θέατρο, ο Παύλος Χαϊκάλης απάντησε ότι δεν ξέρει τουλάχιστον για την ώρα: «Δεν ξέρω. Αυτή τη στιγμή είμαι τόσο επηρεασμένος, δεν μπορώ να το σηκώσω όλο αυτό, είμαι τόσο πικραμένος αυτή τη στιγμή. Για όλα τα άλλα θα δοθούν απαντήσεις εν ευθέτω χρόνω»