Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην περίοδο της ζωής του που δοκίμασε σχεδόν όλα τα ναρκωτικά που υπήρχαν στις πιάτσες εκείνη την εποχή, μίλησε με τρόπο συγκλονιστικό ο γνωστός σεφ, Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο οποίος έδωσε συνέντευξη στον Αντώνη Σρόιτερ για την εκπομπή «Αυτοψία»

«Ό,τι είχε βγει μέχρι τη δεκαετία του ’90 το έχω κάνει! Νομίζω ότι έχασα τα πιο σύγχρονα. Η ιστορία με τα ναρκωτικά ξεκινάει πάντα με χαρά και γέλιο. Δηλαδή τις πρώτες φορές περνάς πάρα πολύ καλά ανάλογα και τι ναρκωτικά θα κάνεις και καταλήγει πάντα με κλάμα τόσο από σένα όσο και από τους γύρω σου. Ξεκίνησα με αμφεταμίνη, δεν ήμουν δηλαδή παραδοσιακός τύπος που θα ξεκινούσα με χασίς ή μαριχουάνα στην Αμερική. Με βοηθούσε πάρα πολύ να κάνω δουλειές, να διαβάζω, να μένω ξύπνιος περισσότερες ώρες και σιγά - σιγά δοκίμασα τα πάντα. Κάποια τα απέρριπτα γιατί δε μου ταίριαζαν και κάποια άλλα μου κολλούσαν πάρα πολύ» τόνισε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος και πρόσθεσε:

«Εμένα δε μου κόλλησε ποτέ η κοκαΐνη. Μου κόλλησε πάρα πολύ η ηρωίνη. Ήταν ένα ναρκωτικό το οποίο ήταν φοβερά δημιουργικό. Όντας παιδί του ’70 και του ’80 είχα την παρακαταθήκη, δηλαδή είχα ανθρώπους δίπλα μου να μου μιλούν για αυτό το ναρκωτικό και ευτυχώς τώρα αλλά δυστυχώς τότε μου κόλλησε. Δεν μπορείς να ελέγξεις την ηρωίνη. Αυτή σε ελέγχει. Κάτω από άλλες συνθήκες αυτή την στιγμή δεν θα μιλούσαμε. Έχω σχεδόν πεθάνει τρεις φορές από υπερβολική δόση. Ήμουν όμως τυχερός και είμαι εδώ σήμερα και μπορώ με σιγουριά να διηγούμαι τις ιστορίες που πέρασα».