Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Χάρης Ρώμας μίλησε για την απώλεια ενός στενού φίλου και συναδέλφου του, την αυτοκτονία της Ρένας Παγκράτη αλλά και την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία του Χαλανδρίου. Ο ηθοποιός και σεναριογράφος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του στο πλατό της Ελένης Μενεγάκη όταν μίλησε για το θάνατο του φίλου του που του ζητούσε βοήθεια. 

Διαβάστε ακόμη: Δέσποινα Βανδή: Αυτό είναι το βιβλίο με τις 624 σελίδες που διάβασε και την ενθουσίασε

«Πρέπει να βάζεις ένα όριο και αυτό το κατάλαβα τη μέρα που έμαθα ότι πέθανε ένας φίλος μου, αρκετά γνωστός ηθοποιός που έπαιζε σε σαπουνόπερες κυρίως. Ήμασταν μαζί από την πρώτη μέρα που περάσαμε στις σχολές μας, είχαμε την ίδια ηλικία, είχε παίξει και στο Κωνσταντίνου και Ελένης. Και κάποια στιγμή μού είχε πει με μεγάλη αξιοπρέπεια “βοήθησέ με, δεν αντέχω, δεν έχω δουλειά, δεν μπορώ να επιβιώσω”», είπε ο Χάρης Ρώμας στο MEGA. 

«Eίχα αισθανθεί τόσο άσχημα γιατί πρέπει να βρεθεί και ο κατάλληλος ρόλος, δεν μπορείς να βάλεις όποιον να ‘ναι. Πάντα είχα τύψεις γι’ αυτό, αλλά και για άλλους. Θυμίζω τη Ρένα Παγκράτη που αυτοκτόνησε και η οποία επίσης μας χτύπαγε την πόρτα και μας έλεγε “δεν έχω δουλειά, δεν έχω ζωή”», ανέφερε. «Ο συγκεκριμένος πέθανε πάνω στο τιμόνι του αυτοκινήτου του, βγαίνοντας να πάρει τσιγάρα στο ψιλικατζίδικο με δανεικά χρήματα, μες το κρύο. Εκείνη τη μέρα που το έμαθα και έκλαψα πολύ και από τύψεις γιατί λες αν μπορούσα να είχα κάνει κάτι» πρόσθεσε εμφανώς συγκινημένος ο Χάρης Ρώμας.

Η συνεργασία με τον Γιώργο Πατούλη 

Ο Χάρης Ρώμας ανέφερε πως μαζί με τον Γιώργο Πατούλη, Περιφερειάρχη Αττικής, ήταν συμφοιτητές στην Ιατρική Σχολή κι αυτό ήταν εκείνο που τους ώθησε να συνεργαστούν μαζί για τις ανάγκες της Περιφέρειας. «Η δική μου περίπτωση είναι πιο άγρια από του Γιώργου Πατούλη. Ο Γιώργος φαινόταν από τότε που ήμασταν συμφοιτητές στην Ιατρική ότι θα γίνει πολιτικός, γιατί τον ενδιέφερε ο συνδικαλισμός. Ήταν η φύση του να ηγηθεί μίας ομάδας. Πιστεύω ότι έχει ταλέντο. Το πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε και αργότερα, καθώς πιστεύω ότι θα παραμείνει στην Περιφέρεια κι εγώ θα εκλεγώ ως δήμαρχος Χαλανδρίου».

«Αισθάνθηκα ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Παλιά μου είχε περάσει από το μυαλό ότι αυτού του είδους η προσφορά μου αρέσει, αλλά και η ανάπτυξη των πραγμάτων ταυτόχρονα και να προάγεις την κοινωνία. Πάντα πίστευα βαθιά μέσα μου ότι μου ταιριάζει, ότι δεν ήταν μόνος ένας δρόμος μου», είπε για την ενασχόλησή του με την Περιφέρεια. «Είμαι εναντίον της διαπλοκής, είμαι ένας άνθρωπος χορτάτος κι έχω ένα όνειρο, θέλω να κάνω τον πρότυπο δήμο της Ελλάδας. Θέλω μόλις πατάνε τα όρια του δήμου να λένε “τι ωραία που γύρισα στο Χαλάνδρι μου!”. Δεν θέλω να δώσω συγχωροχάρτι σε ανθρώπους που αγαπώ ή εκτιμώ και είναι δίπλα μου όταν έχουν κάνει μία παρανομία ή κάτι ενάντια στις ηθικές μου αρχές», είπε ο Χάρης Ρώμας. 

Γιατί άφησε την Ιατρική  

«Εάν εξασκούσα την Ιατρική, θα την εξασκούσα με όλο μου το είναι, γιατί είμαι από τους ανθρώπους που έχουν τρομερή ευθυνοφοβία. Φοβάμαι εάν δεν γίνει κάτι σωστά και επιμένω τρομερά στην λεπτομέρεια. Είμαι εμμονικός στο να ελέγχονται ξανά και ξανά τα πράγματα, αλλά δεν θα ήμουν καλός. Γιατί εάν ήμουν πραγματικά καλός θα είχα αποφασίσει να το ακολουθήσω. Δεν μου έλεγε η φωνή της καρδιάς να το κάνω», είπε. «Πιστεύω ότι οι άνθρωποι θέλουν να αισθάνονται κάποια στιγμή στη ζωή τους πετυχημένοι. Επειδή η επιτυχία είναι σχετικό πράγμα και μετριέται με διαφορετικά μεγέθη, ο άνθρωπος που αγωνιά για το ψωμί κια το μεροκάματο ταλανίζεται και περνάει ένα μεγάλο βάσανο στη ζωή του, δεν ξέρω εάν εκεί έχεις την πολυτέλεια να πεις “πόσο ευτυχισμένος είμαι που κάνω την δουλειά που αγαπάω”», σημείωσε ο Χάρης Ρώμας. 

Ο Χάρης Ρώμας τόνισε πως προσπαθεί να προφυλάσσει τους νέους ηθοποιούς και ότι τους αντιμετωπίζει σαν να ήταν πατέρας τους. Στην Έφη Ρασσιά και τον Πάρη Σκαρτσολιά, τους τηλεοπτικούς Βάλια και Μανωλάκη, είχε ήδη μιλήσει για τη δυσκολία του επαγγέλματος: «Με κάνει ευτυχισμένο που τους συμβουλεύω και ποτέ δεν προσπάθησα να εκμεταλλευτώ το ότι είναι νέοι».