Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Λυδία Κονιόρδου που φέτος πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική σειρά του MEGA «Η Γη της Ελιάς», μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι», αναφέρθηκε στην απόφασή της να ασχοληθεί με την τηλεόραση και για τη συνεργασία που έχει με τον Ανδρέα Γεωργίου ενώ έκανε εκτενή αναφορά στο κίνημα #metoo

Διαβάστε ακόμηΤζώνυ Θεοδωρίδης: «Αν έπεφτε κακοποιητής στα χέρια μου, θα έτρωγε ξύλο»

Στο ερώτημα γιατί η Λυδία Κονιόρδου δεν είχε ασχοληθεί έως σήμερα με την τηλεόραση, η ίδια ανέφερε: «Πάντα μου άρεσε η τηλεόραση και η κάμερα. Ξεκίνησα όμως από το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, που δεν μας επέτρεπε να κάνουμε κάτι άλλο. Αν έκανες τηλεόραση ή σινεμά έθετες εαυτόν εκτός Θεάτρου. Εγώ εκεί βρήκα τον παράδεισο. Τα 10 πρώτα χρόνια της επαγγελματικής ζωής μου, με πόνο ψυχής, έλεγα όχι σε προτάσεις. Δεν ήθελα να στεναχωρήσω τον δάσκαλο. Μετά σιγά σιγά μειώθηκαν οι προτάσεις για τηλεόραση ή είχα κάποιες προτάσεις όταν ήμουν εκτός Αθηνών», είπε χαρακτηριστικά η Λυδία Κονιόρδου.

Παράλληλα, σημείωσε: «Ο Κουν ήταν ο μέντοράς μου, ο καθοδηγητής μου. Πάντα σκέφτομαι αν αυτό που κάνω θα το επιβράβευε. Είναι σαν να έχω τη ματιά του πίσω μου». Πώς, όμως, η Λυδία Κονιόρδου είπε το «ναι» στον Ανδρέα Γεωργίου για τη «Γη της Ελιάς»; Η ίδια ανέφερε: «Έχοντας κάνει έναν 40χρονο κύκλο στο θέατρο και έχοντας δουλέψει όλες τις μορφές του, από επιθεώρηση μέχρι αρχαίο δράμα, αισθάνθηκα ότι θέλω να επικεντρωθώ στην κάμερα, ότι είμαι έτοιμη να ασχοληθώ με την τηλεόραση. Το συζητούσα με έναν συνάδελφο που το είπε στον Γεωργίου και προέκυψε η πρόταση. Με μεγάλη χαρά τη δέχτηκα. Το σενάριο είναι εξαιρετικά γραμμένο», αποκάλυψε η Λυδία Κονιόρδου.

Και πρόσθεσε: «Είμαστε ένα μικρό χωριό. Έχουμε γίνει όλοι μια οικογένεια. Αισθάνομαι τόσο καλά. Έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία. Αυτό παίζει ρόλο και στο τι βγαίνει τελικά προς τα έξω».

Όσο για τον ρόλο της Μαργαρίτας στη «Γη της Ελιάς», η Λυδία Κονιόρδου υπογράμμισε: «Είναι ένας άνθρωπος που επικεντρώνεται στο καλό, στο φως. Που θέλει να βλέπει το δίκαιο, το όμορφο. Αυτό υπηρετεί και υποστηρίζει, αν και κάποιες φορές εθελοτυφλεί. Το σκοτάδι του Αλέξη αρνείται να το δει, γιατί θέλει να πιστέψει ότι το παιδί της γίνεται καλά».

Λυδία Κονιόρδου: Τι είπε για το #MeToo και τη Σοφία Μπεκατώρου  

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Σοφία Μπεκατώρου που μίλησε πρώτη και σε όλες τις γυναίκες και τους άντρες που ακολούθησαν και τόλμησαν να πουν αυτό που τους έχει συμβεί. Έχει σπάσει ένα απόστημα. Είναι σημαντικό να εκφράζει κανείς το άδικο και η κοινωνία όλο αυτό πρέπει να το στηρίξει. Είμαστε ακόμα στην αρχή. Υπάρχουν πολλά στόματα που δεν έχουν ανοίξει ακόμα για όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες», είπε η Λυδία Κονιόρδου.

Για το αν μπορεί να αλλάξει κάτι, τόνισε: «Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να καταλάβει ότι δεν υπάρχουν θύματα και θύτες. Ο καθένας από εμάς είναι και τα δύο. Τη μια στιγμή θα είναι το ένα και την άλλη το άλλο. Εάν δεν σεβαστούμε και τμήσουμε τη γυναικεία όψη δεν θα υπάρξει ποτέ ισορροπία  ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες. Πρέπει να σεβαστούμε αυτόν που είναι πιο αδύναμος από εμάς γιατί όταν έρθει η ώρας μας και βρεθούμε στη θέση του δεν θα μας λυπηθεί κανένας. Και κανένας θεσμός δεν θα μας προστατέψει.

Είναι προς το κοινό συμφέρον να μπαίνω στα παπούτσια αυτού που είναι σε πιο αδύναμη μοίρα από μένα. Αύριο θα έρθει και η δική μου η σειρά και κάποιο άλλο χέρι θα με εκμεταλλευτεί και θα με κακομεταχειριστεί χωρίς να με σέβεται. Για να υπάρξουν θεσμικές αποφάσεις πρέπει και οι πολίτες να το απαιτήσουν. Αλλά πρέπει και εμείς να σηκωθούμε από τον καναπές μας».