Μενού
  • Α-
  • Α+

Έχει συνεργαστεί με τα μεγαθήρια του ελληνικού πενταγράμμου, όπως τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Σταύρο Ξαρχάκο και τον Μάνο Λοΐζο. Η φωνή της είναι ξεχωριστή και άμεσα αναγνωρίσιμη. Η σπουδαία Δήμητρα Γαλάνη ήταν, το βράδυ της Πέμπτης, φιλοξενούμενη του Νίκου Χατζηνικολάου, στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» και, μεταξύ άλλων, μίλησε για την μεγάλη της αγάπη που δεν είναι άλλη από τη μουσική!

«Χωρίς τη μουσική δεν υπάρχω, είναι οξυγόνο. Χωρίς την χρησιμοποίηση της μουσικής μπορώ να υπάρξω. Δηλαδή, χωρίς την έκθεση που προκύπτει από τη μουσική αλλά χωρίς τη μουσική είναι αδύνατον. Πάντα ήμουν έτσι από την αρχή. Το θέμα μου δεν ήταν το πώς θα είναι πάνω σε μια σκηνή. Το θέμα μου ήταν πώς θα “κολυμπάω” μέσα στη μουσική κι αυτό ήταν το ζητούμενο μου. Με έναν τρόπο ένιωθα πως ήμουν προορισμένη για τη μουσική. Όταν ο μπαμπάς μου είδε μια μικρή κλίση σε μένα μου το καλλιέργησε πάρα πολύ και η μητέρα μου επίσης. Εγώ κατά καιρούς άλλαζα επαγγέλματα. Άλλοτε ήθελε να γίνω γιατρός μετά αρχιτεκτόνισσα. Όποτε, όμως, σκεφτόμουν τον εαυτό μου με τη μουσική, με σκεφτόμουν μέσα σε μια μεγάλη ορχήστρα οπού έγραφα μουσική» είπε η Δήμητρα Γαλάνη στο Νίκο Χατζηνικολάου και πρόσθεσε:

«Ένιωθα προορισμένη για τη μουσική, μου καλλιεργήθηκε από μικρό παιδάκι». «Είχα το προνόμιο να έχω δύο γονείς που με αποδέχτηκαν σαν προσωπικότητα, αγάπησαν αυτό που είμαι και δεν το εμπόδισαν ποτέ, αυτό είναι η μεγαλύτερη περιουσία που μου έδωσαν. Τραγουδάω βιωματικά αλλά έρχεται και η ώρα που θες να τραγουδήσεις αποταυτισμένος».

Τέλος, σχολιάζοντας την απόφαση της Χαρούλας Αλεξίου να αποσυρθεί από το τραγούδι δήλωσε ότι ούτε η ίδια φοβάται να σταματήσει κάποια στιγμή να τραγουδά, σημείωσε: «Δεν με φοβίζει να σταματήσω να τραγουδάω, με ανακουφίζει η ιδέα».