Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη συναυλία που είχε δώσει ο Σάκης Ρουβάς στην Πράσινη Γραμμή το Μάιο του 1997 μαζί με τον Τούρκο τραγουδιστή Μπουράκ Κουτ αναφέρθηκε ο Ηλίας Ψινάκης σε συνέντευξή του στον Τάσο Τρύφωνος και την εκπομπή Τετ α Τετ του Alpha Κύπρου. 

Διαβάστε ακόμη: Κάτια Ζυγούλη και Σάκης Ρουβάς: Εκαναν το viral challenge του TikTok – Ποιος είπε πρώτος «σ' αγαπώ» και ποιος επιζητά προσοχή

Η ημερομηνία που είχε επιλεγεί τότε ήταν η 19η Μάϊου, η οποία, όμως, είναι ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων από το τουρκικό κράτος με αποτέλεσμα η εν λόγω συναυλία να προκαλέσει τότε σάλο αντιδράσεων, αλλά και επεισόδια στον τόπο της συναυλίας. 

«Η συναυλία το 1997 στην Πράσινη Γραμμή ήταν δική μου ιδέα. Πάμε εκεί και ήταν, πως είναι οι Beatles που πάνε και είναι όλοι έτοιμοι να τους αποθεώσουν, μπήκαμε και σε θωρακισμένα. Ήρθε η Έλλη Κοκκίνου, η καημένη ήταν η μόνη που ήρθε, η ορχήστρα μας δεν ήρθε. Παίξαμε αναγκαστικά με την ορχήστρα του Μπουράτ. Μπήκαμε μέσα και έγινε αυτό το πράγμα και δεν ξέρεις πόσο συγκινητικό ήταν. Το μόνο λάθος ήταν ότι δεν ήξερα ότι ήταν η ημερομηνία των Ποντίων», είπε χαρακτηριστικά ο Ηλίας Ψινάκης στην εκπομπή «Τετ α Τετ»..

Χαρακτήρισε δε τον Σάκη Ρουβά, του οποίου ήταν μάνατζερ επί σειρά ετών, «πολύ εργατικό» και «κομάντο». «Ο Σάκης ήταν και πολύ εργατικός και κομάντο. Του έλεγες πήδα, πήδαγε και μετά σε ρώταγε γιατί», ανέφερε ο Ηλίας Ψινάκης.