Μενού
  • Α-
  • Α+

Την Κυριακή (8/5), ανήμερα της γιορτής της μητέρας, η Χριστίνα Κοντοβά μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» και τη Σίσσυ Χρηστίδου για την υιοθεσία της μικρής Ada από την Ουγκάντα με τις δύο γυναίκες, τις οποίες δένει μια μακροχρόνια φιλία, να μην μπορούν να κρύψουν τη συγκίνησή της. 

Διαβάστε ακόμη: Λάουρα Νάργες: Η φωτογραφία με τον Χρήστο Σαντικάι που επιβεβαίωσε την εγκυμοσύνη της

«Το να υιοθετήσω ένα παιδί, είναι κάτι που σκεφτόμουν χρόνια. Κάποια στιγμή, όταν τέθηκε το θέμα της οικογένειας, το μοιράστηκα και με τον σύντροφό μου και μου είχε πει ότι είναι μαζί μου. Για μένα αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Κάποια στιγμή γνωρίσαμε μια γυναίκα που είχε υιοθετήσει ήδη ένα παιδί από την Αιθιοπία. Ήταν σαν να με πήρε από το χέρι και να μου έδειξε τον δρόμο. Λίγες μέρες μετά, πήγαμε μαζί σε μια παράσταση, στην παράσταση "Μαμά", δεν ξέραμε τι θα δούμε. Πριμ την παράσταση άρχισες να με ρωτάς και με έβαλες να απαντήσω στο "γιατί". Μπαίνοντας στην παράσταση, αυτή ξεκίναγε με τη φράση, "Μαμά, θα υιοθετήσω ένα παιδί". Η επόμενη μέρα ήταν η αρχή του δικού μας ταξιδιού», ανέφερε αρχικά η Χριστίνα Κοντοβά.

Εξήγησε ότι «Στη δική μου περίπτωση μεσολάβησε το πρώτο lockdown στην Ελλάδα, οπότε σταμάτησε η διαδικασία της αξιολόγησης, πέρασαν 8 - 9 μήνες μέχρι να μου έρθει η φωτογραφία της Ada, ήταν η πρώτη υπόθεση που μου έστειλαν. Εγώ βιαζόμουν, ήθελα να κάνουμε όλα τα ραντεβού μέσα σε μια εβδομάδα. Και τότε μου έλεγε η κοινωνική λειτουργός να πάρω τον χρόνο μου γιατί θα τον χρειαστώ. Δεν το καταλάβαινα. Ήμουν πολύ ανυπόμονη. Όντως με βοήθησε να προετοιμαστώ εγώ, να προετοιμάσω το περιβάλλον μου». 

«Με ρωτάνε αν διαλέγεις παιδί. Δε διαλέγεις ποτέ παιδί και δεν ξέρω πως κάποιος γονιός θα μπορούσε να διαλέξει το παιδί του. H Ada ήταν η πρώτη υπόθεση που μου έστειλαν, τον φάκελό της, ήταν τότε 2 χρονών και μου είπαν αν θέλουμε να προχωρήσουμε μαζί της ή να δούμε κάποιο άλλο παιδί, κάποια άλλη υπόθεση. Πώς μπορείς να πεις "όχι" σε ένα παιδί; Την είδα και είπα "το παιδί μου"», παραδέχτηκε φανερά συγκινημένη η Χριστίνα Κοντοβά.  

Στη συνέχεια περιέγραψε τα ταξίδια στην Ουγκάντα προκειμένου να γνωριστεί καλά με την Ada, αλλά και για ποιο λόγο πέρασε μια «μικρή κατάθλιψη», όπως είπε χαρακτηριστικά. 

«Φτάνοντας, όμως, εκεί, γνώρισα την Ada. Μέσα σε όλα αυτά ήμουν τυχερή γιατί ήταν η καραντίνα και όλα υπολειτουργούσαν εδώ. Το πρώτο ταξίδι ήταν δύο μήνες. Πήγα λίγο τουρίστρια. Μετά άρχισαν τα δύσκολα. Ήταν οι πρώτοι μήνες που προσπαθούσα να επιβιώσω, να γνωρίσω το παιδί και να καταλάβω τι γίνεται. Βρέθηκα σε πολύ δύσκολες στιγμές. Τον πρώτο καιρό με δυσκόλεψε το ότι η Ada ήταν μια έτοιμη προσωπικότητα. Με δυσκόλεψε στο να έρθουμε σε επικοινωνία, αλλά και το ότι ήμουν σε μια άλλη χώρα. Έβρισκε, όμως, τον τρόπο να μου πει αυτό που ήθελε γιατί είναι ένα πολύ χαρισματικό παιδί. Είναι άλλο ένα περιβάλλον. Παράλληλα, με όλα αυτά γίνεσαι και μαμά. 

Δε θα πω ψέματα. Την πρώτη φορά που έφυγα από εκεί, το είχα και λίγο ανάγκη. Ήθελα να πάρω μια απόσταση για να καταλάβω τι μου συνέβη. Γύρισα, όμως, πίσω ένας άλλος άνθρωπος, ήμουν με το ένα πόδι εδώ και το άλλο εκεί. Δεν μπορούσα να καταλάβω ούτε εγώ ποια ήμουν. Δεν μπορούσα να επικοινωνήσω και με κανέναν γύρω μου και δεν ήθελα κιόλας. Όταν μείναμε οι δυο μας, εκεί δυσκολεύτηκα γιατί είχα ξεπεράσει το διαδικαστικό και ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με το συναίσθημα. Εκεί δυσκολεύτηκα. Ξεκίνησα να νιώθω και να βλέπω και ότι εκείνη ένιωθε. Η ψυχολόγος μου λέει ότι έπαθα μια μικρή κατάθλιψη. Δεν ντρέπομαι πια να το πω», δήλωσε η Χριστίνα Κοντοβά.