Μενού
  • Α-
  • Α+

Την απογοήτευσή της για την απόφαση των ενόρκων που δικαίωσαν τον Τζόνι Ντεπ στη δικαστική τους διαμάχη εξέφρασε η Αμπερ Χερντ, λίγα λεπτά μετά την απόφαση του δικαστηρίου. Μάλιστα η ηθοποιός, που καλείται τώρα να αποζημιώσει με 15 εκατομμύρια δολάρια τον πρώην σύζυγό της, έκανε λόγο στις δηλώσεις της για οπισθοδρομική απόφαση, η οποία γυρνά σε εποχές που οι γυναίκες δεν μιλούσαν για κακοποιητικές συμπεριφορές.

Συγκεκριμένα, η Αμπερ Χερντ ανέφερε:

«Η απογοήτευση που νιώθω σήμερα δεν περιγράφεται με λόγια. Είμαι συντετριμμένη που ο όγκος των αποδεικτικών στοιχείων δεν ήταν αρκετός για να σταθώ απέναντι στη δυσανάλογη δύναμη, επιρροή και πειθώ του πρώην συζύγου μου. Είμαι ακόμη πιο απογοητευμένη με το τι σημαίνει αυτή η ετυμηγορία για άλλες γυναίκες. Είναι οπισθοδρόμηση. Πάει πίσω σε μια εποχή που μια γυναίκα που μιλά ανοιχτά μπορεί  να ντροπιαστεί και να ταπεινωθεί δημόσια. Ανατρέπει την ιδέα ότι η βία κατά των γυναικών πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.

Πιστεύω ότι οι δικηγόροι του Τζόνι κατάφεραν να κάνουν τους ενόρκους να αγνοήσουν το βασικό ζήτημα της ελευθερίας του λόγου, καθώς επίσης και τα στοιχεία που έπεισαν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Λυπάμαι που έχασα αυτή την υπόθεση. Αλλά είμαι ακόμα πιο λυπημένη που φαίνεται ότι έχασα το δικαίωμα που νόμιζα ότι είχα ως Αμερικανή – να μιλάω ελεύθερα και ανοιχτά».