Μενού
bella-hadid
Μπέλα Χαντίντ | @bellahadid
  • Α-
  • Α+

Μοντέλο της χρονιάς αναδείχθηκε η Μπέλα Χαντίντ, η οποία πρόσφτατα έγινε πρωτοσέλιδο σε όλα τα διεθνή μέσα όταν περπάτησε στην πασαρέλα με ένα εφαρμοστό, κατάλευκο φόρεμα, το οποίο ελάχιστα λεπτά πριν ήταν απλώς ένα υγρό σε μπουκάλι. Η τεχνική της ισπανικής εταιρείας Fabrican, αφορά στη μετατροπή ενός ειδικού υγρού σε ένα συμπαγές ύφασμα, το οποίο μοιάζει με ύφασμα ζέρσεϊ όταν ακουμπά το σώμα.

Πιο αναλυτικά, η Μπέλα Χαντίντ εμφανίστηκε ημίγυμνή στην πασαρέλα της Εβδομάδας Μόδας του Coperni στο Παρίσι. Στη συνέχεια, αφέθηκε στα χέρια των ειδικών οι οποίοι την ψέκασαν με ένα σπρέι, κίνηση η οποία προκάλεσε... απορημένα πρόσωπα στο κοινό. Λίγα δευτερόλεπτα μετά όμως, το σπρέι μεταμορφώθηκε σε ένα εντυπωσιακό φόρεμα που «αγκάλιαζε» το κορμί της.

«Τα ρούχα δεν είναι τίποτα μέχρι να ζωντανέψουν από τη μαγευτική τέχνη του μοντέλου», είπε η Ασλεϊ Γκράχαν πριν ανακοινώσει τη νίκη της Χαντίντ έναντι των υποψηφίων Adut Akech, Quannah Chasinghorse, Paloma Elsesser και Lila Moss στα Βραβεία Μόδας 2022. 

Η Χαντίντ δεν μπόρεσε να λάβει το βραβείο της αυτοπροσώπως επειδή «το σώμα της δεν της το επέτρεπε», είπε ο στυλίστας Κάρλος Ναζάριο που δέχτηκε εκ μέρους της (η Χαντίντ έχει μιλήσει δημόσια για τους αγώνες της με τη νόσο του Λάιμ και τις προκλήσεις ψυχικής υγείας).

Σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, η Χαντίντ ευχαρίστησε τον ατζέντη της Λουίζ Μάτος και τη μητέρα της Γιολάντα Χαντίντ, καθώς και όσους είναι λιγότερο εμφανείς στον κλάδο. «Εσείς όλοι, η οικογένεια της μόδας, ήσασταν αυτοί που μου δείξατε ποιος μπορώ να είμαι και ανοίξατε τα μάτια μου για τα πράγματα που μπορούσα να κάνω», είπε η Χαντίντ. "Θέλω να μοιραστώ αυτό το βραβείο με όλα τα μοντέλα που εμφανίζονται κάθε μέρα και εργάζονται σκληρά με ελάχιστη ή καθόλου αναγνώριση. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο και σε βλέπω. Είμαι ένα τόσο μικρό μέρος ενός τεράστιου οράματος και κάθε άνθρωπος και κάθε έργο είναι εξίσου σημαντικό με το επόμενο. Αυτό το βραβείο είναι για όλους μας».