Μενού
pyrros
Πύρρος Δήμας | Mega
  • Α-
  • Α+

Καλεσμένος της Νίκης Λυμπεράκη στην εκπομπή του Mega «Μεγάλη Εικόνα» ήταν το βράδυ της Δευτέρας ο Πύρρος Δήμας και μίλησε για όλους και για όλα. «Η ζωή μου χωρίζεται σε τρία κομμάτι. Το ένα κομμάτι είναι η Αλβανία, το άλλο με το 2004 και μετά το 2004 και μετά. Το 2004 μπορεί να μην πήρα το χρυσό αλλά ο κόσμος για 13 λεπτά μου χάρισε το χρυσό. Όσο και να το βλέπεις στο βίντεο δεν είναι το ίδιο με αυτό που έζησα εδώ μέσα. Τα μετάλλια είναι σαν τα παιδιά σου, τα αγαπάς όλα το ίδιο. Η προσπάθεια και η κούραση και όλες οι στιγμές δεν μπορείς να τις ξεχωρίσεις. Θυμάμαι 1,5 μήνα πριν τους Ολυμπιακούς που ήμουν εδώ και είχα πρόβλημα στο γόνατο, καθόμουν και ένιωθα σαν να μου έβαζαν ένα πιρούνι μέσα στο γόνατο. Μία εβδομάδα πριν δεν ήξερα αν θα συμμετέχω. Αν δεν ήταν στην Αθήνα δεν άξιζε να λάβω μέρος. Πήρα μέρος επειδή ήταν εδώ και δεν ε΄ρχεται η Ολυμπιάδα κάθε χρόνο εδώ. Θεωρώ τον εαυτό μου ευλογημένο που αγωνίστηκα στη χώρα μου» είπε αρχικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ρατσισμό που βίωσε. «Οι Βορειοηπειρώτες ήρθαν και ήταν οι Αλβανοί, αυτό ήταν ένα μεγάλο παράπονο. Οι Πόντιοι έρχονταν από τη Ρωσία και έπαιρναν κατευθείαν διαβατήριο. Για εμάς ήταν Γολγοθάς, με χαρτιά, Αλλοδαπών. Δεν μπορώ να περιγράψω την ταλαιπωρία».

Επιπλέον, μίλησε συγκινημένος για τη γιαγιά του, την Ελένη. «Η γιαγιά μου ξυπνούσε και πήγαινε και μου μάζευε μούρα, μου τα έκανε με ζάχαρη. Το 1990 την τελευταία φορά που την είδα το καλοκαίρι είχα μαζέψει λεφτά και πήγα να της ψωνίσω. Και έλεγε ''τόσα να στα δώσει ο Θεός''. Μπορεί να “έφυγε” αλλά με έβλεπε από εκεί ψηλά και με ακολουθούσε» είπε με δάκρυα στα μάτια.

Όταν ήρθε η στιγμή να απαντήσει για την προσωπική του ζωή και την σχέση του με την Αφροδίτη Σκαφίδα, η οποία συμμετέχει στο Survivor, θέλησε να απαντήσει με... ντρίπλα! Ακολουθεί ο απολαυστικός διάλογος:

Ν.Λ.: Στον Άγιο Δομίνικο σκέφτεσαι να πας;
Π.Δ.: Πηγαίνω κάθε χρόνο στον Άγιο Δομίνικο κι η ομοσπονδία κάνει πολλούς αγώνες στον Άγιο Δομίνικο.
Ν.Λ.: Αυτό Πύρρο μου ήταν μια υποδειγματική ντρίπλα που έκανες. Δεν το περίμενα. Ξέρεις από ποδόσφαιρο.
Π.Δ.: Κι από ποδόσφαιρο… Είμαι καλά κι η ζωή συνεχίζεται. Βασικά να έχουμε καλά τα παιδιά, να είμαστε κι εμείς για να τα στηρίζουμε καλύτερα.
Ν.Λ.: Είσαι ήρεμος κι ευτυχής;
Π.Δ.: Είμαι ήρεμος και καλά κι ευτυχής.
Ν.Λ.: Το κλείνω εδώ. Δεν θα ρωτήσω τίποτα.