Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα, στήριξε και στάθηκε στο πλευρό της συζύγου του, Λένας Δροσάκη, μετά από την ομόφωνη απόφαση που έλαβε το δικαστήριο για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, έκανε μία διπλή και ιδιαίτερα αιχμηρή ανάρτηση, στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram.

Αρχικά έγραψε: «έστι δίκης οφθαλμός ος τα πάνθ ορά» που σημαίνει  «Υπάρχει το μάτι της δικαιοσύνης που βλέπει τα πάντα», ενώ λίγη ώρα αργότερα επανήλθε γράφοντας «Che fece il gran rifiuto» που σημαίνει «που, από δειλία, έκανε τη μεγάλη άρνηση», στίχος που προέρχεται από την «Κόλαση» του Δάντη.

bourdoumis
Η πρώτη ανάρτηση του Αλέξανδρου Μπουρδούμη | @abourdoumis
bourdoumis
Η δεύτερη ανάρτηση του Αλέξανδρου Μπουρδούμη | @bourdoumis

Υπενθυμίζεται πως χθες το Μικτό Ορκωτό της Αθήνας, ομόφωνα, επέβαλλε στον Πέτρο Φιλιππίδη συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών, για τις δύο απόπειρες βιασμού, το 2010 και το 2014, κάνοντας ουσιαστικά δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα που είχε προτείνει 6 και 6. Στην ουσία τα 11 χρόνια συνολικά (6+5) έγιναν 8, με τη διαδικασία της συγχώνευσης των ποινών, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Το δικαστήριο χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση κι έτσι ο καταδικασμένος για δύο απόπειρες βιασμού θα μείνει εκτός φυλακής μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό. Του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί πόροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής του μία φορά το μήνα.