Μενού
diana
Instagram
  • Α-
  • Α+

Το Σάββατο 6 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η στέψη του βασιλιά Καρόλου, 71 χρόνια από την τελευταία φορά που ο βρετανικός λαός παρακολούθησε τη στέψη της μητέρας του, Ελισάβετ. Ένας νέος βασιλιάς που δεν χαίρει παρόμοιας εκτίμησης, κυρίως λόγω του τρόπου που φέρθηκε στην Νταϊάνα, μία γυναίκα που μπήκε βαθιά στις καρδιές των ανθρώπων. Σίγουρα περισσότερα από κάθε άλλο μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Τον Αύγουστο του 1997, η λαίδη Diana βρισκόταν στο Παρίσι, κάνοντας διακοπές με τον σύντροφό της, Dodi Fayed. Το κυνηγητό από τους παπαράτσι ήταν καθημερινότητα για εκείνη. Το βράδυ της 30ης Αυγούστου μπήκαν στη Mercedes, πέρασαν κάτω από γέφυρα με μεγαλύτερη ταχύτητα από το επιτρεπτό, προκειμένου να αποφύγουν τους παπαράτσι. Ο οδηγός και ο Fayed πέθαναν ακαριαία, αλλά η Νταϊάνα νοσηλεύτηκε με διάσειση και σπασμένο χέρι.

Τελικά, κατέληξε από εσωτερική αιμορραγία εξαιτίας ενός μικρού, αλλά πολύ σπάνιου τραυματισμού, που ίσως και να είχε αποφευχθεί αν φορούσε ζώνη.

https://www.instagram.com/p/CTNARFkHOS4/

Τα τελευταία της λόγια

Σύμφωνα με το βιβλίο της Tina Brown "The Diana Chronicles", η Diana ξύπνησε την ώρα του τροχαίου και είδε δίπλα της τον Dodi νεκρό λέγοντας «Τι συνέβη Θεέ μου;». Είδε τον νεκρό οδηγό και έκλεισε τα μάτια της.

Οι θεωρίες συνωμοσίας

Υπήρχαν πάντα θεωρίες που υποστήριζαν ότι ο θάνατος της Νταϊάνα ήταν απόφαση του παλατιού. Ότι εκείνη ήταν έγκυος από τον Dodi, ότι εκείνη φοβόταν για τη ζωή της. Οι έρευνες που έγιναν όμως καταρρίπτουν όλες αυτές τις θεωρίες. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι ο οδηγός είχε πιει πολύ αλκοόλ, κάτι που συνήθιζε και έτρεχε πολύ προκειμένου να αποφύγει τους παπαράτσι.

Το τελευταίο στοιχείο ήταν σίγουρα μέρος του προβλήματος, αφού μιλάμε για τη δεκαετία του '90, τότε που δεν υπήρχαν όρια στο πόσο μπορείς να ακολουθείς κάποιον. Ακόμα και την ώρα της σύγκρουσης, οι φωτογράφοι απαθανάτιζαν τα πάντα, χωρίς να καλέσουν βοήθεια. Συνελήφθησαν 9 φωτογράφοι, με τους 3 να κρίνονται ένοχοι για παραβίαση ιδιωτικότητας και να πληρώνουν ένα συμβολικό πρόστιμο του 1 ευρώ.

«Είμαι οργισμένος γιατί δεν υπήρξε ποτέ απόδοση δικαιοσύνης. Οι άνθρωποι που την κυνηγούσαν ήταν αυτοί που τη φωτογράφιζαν στο κάθισμα, ενώ πέθαινε», έχει δηλώσει ο πρίγκιπας Harry, που για 28 χρόνια δεν μιλούσε για το τραύμα και το πένθος του.

Η βασιλική ανακοίνωση, 5 μέρες μετά

https://www.instagram.com/p/Cco5aBcsyAO/

Την ώρα του θανάτου της Diana, τα παιδιά παραθέριζαν με την Ελισάβετ στο Balmoral, την εξοχική κατοικία. Παρέμειναν εκεί για να προστατευθούν τα παιδιά και επέστρεψαν στο Λονδίνο, τη μέρα της κηδείας. Η επίσημη ανακοίνωση ήρθε 10 μέρες αργότερα, από τη Βασίλισσα, η οποία μίλησε για το χαμόγελο και τη σπουδαιότητα της Diana ως άνθρωπος. 2,5 δις άνθρωποι παρακολούθησαν την κηδεία τηλεοπτικά.

Ο Harry έχει μιλήσει για το ότι δεν θα έπρεπε να είναι εκεί και να τον παρακολουθούν τόσα μάτια, κάνοντας αυτό που περίμεναν οι άλλοι από εκείνον. «Ήταν κάτι σαν εξωσωματική εμπειρία. Δεν ένιωθα ότι ήμουν εκεί».

https://www.instagram.com/p/CdhGZtXMHDF/

Ο θάνατός της επηρέασε αμέτρητους ανθρώπους

Η είδηση έκανε αμέσως τον γύρο του κόσμου. Ο κόσμος έκλαιγε μαθαίνοντας ότι η 36χρονη Νταϊάνα είχε χάσει τη ζωή της σε τροχαίο. Σήμερα ο Harry, ακολουθεί το παράδειγμά της και και ζει τη ζωή που θεωρεί ότι και εκείνη θα έκανε. Αποσύρθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα και κατοικεί μόνιμα στο Los Angeles.

Το βρετανικό κοινό δείχνει να μην αποδέχθηκε ποτέ την Camilla Bowles, κάτι που πήρε πολλά χρόνια και στη βασιλική οικογένεια.

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA