Μενού
Jimi Hendrix
Τζίμι Χέντριξ | ΑΠΕ - ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Βλέπεις το πρόσωπο του Τζίμι Χέντριξ και του Τζο Πέσι και δεν μπορείς να φανταστεί καμία σύνδεση μεταξύ τους. Ο ένας μουσικός και μάστερ της ηλεκτρικής κιθάρας, που δυστυχώς έφυγε από τη ζωή στα 28 του, και ο άλλος σπουδαίος ηθοποιός.

Εξαιρετικοί και οι δύο στο είδος τους, αλλά μάλλον δεν ξέραμε ότι ο συμπρωταγωνιστής του Μακόλεϊ Κάλκιν στο «Μόνος στο Σπίτι», έχει υπάρξει μουσικός.

Οι δύο προσωπικότητες είχαν συνυπάρξει για λίγο σε μία μπάντα, με την ονομασία «Joey Dee and the Starliters».

home alone
Google

Αν και οι παλαιότερες γενιές θα θυμούνται τον Τζο Πέσι από ταινίες, όπως το «Goodfellas» και το «Raging Bull», ο ίδιος προσπαθούσε να φτιάξει μία καριέρα από τη δεκαετία του '60, Εκείνη την εποχή εργαζόταν ως κουρέας, ενώ ο Hendrix ήταν μουσικός της R&B. Ξεκίνησαν λοιπόν μαζί στο συγκρότημα αυτό.

Τα υπόλοιπα μέλη ήταν οι: Joey Dee, David Brigati, Larry Vernieri, Carlton Lattimore, Sam Taylor και Willie Davis. Μιλάμε για πολυπληθές συγκρότημα, όχι αστεία. Τη μεγαλύτερη επιτυχία έκανε το κομμάτι «Peppermint Twist» και προκάλεσε φρενίτιδα σε όσους χόρευαν twist, αυξάνοντας κι άλλο τους fans του είδους.

Η αλήθεια είναι ότι οι δύο stars δεν συνέπεσαν την ίδια περίοδο στο συγκρότημα. Πρώτος ήταν ο Τζο Πέσι, ενώ το 1968 κυκλοφόρησε το δικό του solo album, ενώ ο Τζίμι Χέντριξ μπήκε λίγο μετά. Πέθανε το 1970.

jimi
Imdb
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.