Μενού
To κόλπο με το καπάκι και την ταμπλέτα
To κόλπο με το καπάκι και την ταμπλέτα | TikTok
  • Α-
  • Α+

Ο καναπές είναι μία από τις πιο δύσκολες στο καθάρισμα επιφάνειες του σπιτιού. Συχνά, όταν έχει πιάσει «βαριά» βρωμιά, η ηλεκτρική σκούπα δεν αρκεί για να την απομακρύνει από τις ίνες του καλύμματος, ενώ αν χρησιμοποιήσετε περισσότερο νερό από όσο πρέπει, τότε μπορεί να «ποτίσει» και να αναπτύξει μούχλα.

Μία νοικοκυρά μοιράστηκε όμως στο Tiktok έναν πρωτότυπο τρόπο για να καθαρίζετε το κάλυμμα του καναπέ, χωρίς να χρειάζεται να το βγάλετε για να πλυθεί. Για αυτό το hack θα χρειαστείτε τρία ασυνήθιστα εργαλεία. Μία πετσέτα χεριών, ένα καπάκι κατσαρόλας και μία ταμπλέτα πλυντηρίου.

Το απίστευτο «ξεσκονόπανο»

Για αυτό το κόλπο, πρώτα βάλτε την ταμπλέτα σε ένα βαθύ μπολ, και ρίξτε μέσα τουλάχιστον ένα λίτρο καυτό, αλλά όχι βραστό, νερό. Διαλύστε σε αυτό την ταμπλέτα ανακατεύοντας με μία μεταλλική κουτάλα.

@nataliia.sahm

Found this interesting way to clean the sofa 🧽 it really works! 🙈 Thank you @Kate_cleanhome #cleantok #cleaningtiktok #sofacleaning #cleaningsofa #cleaning #sahm #stayathomemom #momsoftiktok #firsttimemom #fyp @Nataliia | SAHM

♬ we cant be friends - greeedyari

Όταν η ταμπλέτα διαλυθεί, βουτήξτε στο μείγμα την πετσέτα χεριών, για να ρουφήξει το καθαριστικό, και στραγγίξτε τη καλά. Μετά απλώστε τη στον πάγκο, βάλτε από πάνω της ένα καπάκι κατσαρόλας, και δέστε κόμπο τις πλευρές της πετσέτας πάνω από τη λαβή του.

Φροντίστε να σφίξετε καλά το δέσιμο, έτσι ώστε η πετσέτα να τεντωθεί επάνω στο καπάκι. Πιάστε το αυτοσχέδιο ξεσκονόπανό σας από τη λαβή του καπακιού, και χρησιμοποιήστε το για να τρίψετε την επιφάνεια του καναπέ.

Όταν έχετε τρίψει όλο το έπιπλο, ξεπλύνετε από το απορρυπαντικό την πετσέτα, στραγγίξτε τη, και χρησιμοποιήστε πάλι το αυτοσχέδιο εργαλείο για να ξεπλύνετε το κάλυμμα από καθαριστικό. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA