Μενού
Joe Davies
Joe Davies | YouTube
  • Α-
  • Α+

Ένας επιτυχημένος entrepreneur που έγινε πολυεκατομμυριούχος χωρίς καν να τελειώσει το πανεπιστήμιο αποκάλυψε ότι δεν ήταν «τόσο δύσκολο». Ο Τζο Ντέιβις, πλέον 36 ετών, κατάφερε από μία αδιέξοδη θέση στα McDonald's να καταλήξει ιδιοκτήτης μιας εταιρείας που αξίζει εκατομμύρια, μέσα σε λίγα χρόνια.

Μετά από χρόνια σε θέσεις για ανειδίκευτους, ο Τζο Ντέιβις από το Μπέρμιγχαμ λαχταρούσε να γίνει κάποιος, μια φιλοδοξία που μοιραζόταν με τον παιδικό του φίλο, Τζο Τέιλορ, όπως γράφει η Sun.

Τώρα, μοιράζεται το κλειδί της επιτυχίας του και πώς έκανε κάθε ευκαιρία να λειτουργήσει προς όφελός του.

Από δουλειές του ποδαριού επαγγελματίας εκατομμυριούχος

Θέλοντας διακαώς να ξεφύγει από ανούσιες δουλειές σε φαστφουντάδικα, ο Τζο αποφάσισε να κάνει αίτηση για μια θέση αμειβόμενης μαθητείας, με μισθό μόνο 400 δολάρια τον μήνα, όπου έμαθε όμως πώς να χρησιμοποιεί το SEO (βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης) για να κερδίσει πολύ περισσότερα.

Αυτό επέτρεψε στον ίδιο και τον παιδικό του φίλο να βγάλουν το πρώτο τους εκατομμύριο σε μόλις δύο χρόνια. Το «ντουέτο» τα κατάφεραν μέσω ενός ιστοτόπου, το fatjoe.com, ο οποίος παρέχει υπηρεσίες αξιολόγησης και βελτίωσης του SEO εταιρειών και άλλων ιστοτόπων, για να κερδίζουν στον «στίβο» του διαδικτυακού κύρους.

«Δεν πήγα στο πανεπιστήμιο όπως είχα αρχικά σχεδιάσει, καθώς είχα βαρεθεί να μαθαίνω και ήθελα μόνο να βγάλω χρήματα», δήλωσε ο Τζο στο μέσο. 

«Αφού τελείωσα το σχολείο, έχω δουλέψει σε οικοδομή, ως ντελιβεράς, και σε κουζίνες και ταμεία των McDonald's. Το μισούσα, καθώς ένιωθα ότι δεν έκανα τίποτα σημαντικό. Ήθελα να δημιουργήσω κάτι, αλλά το κίνητρό μου δεν ήταν πολύ υψηλό σε αυτές τις δουλειές».

Ο Joe πρόσθεσε ότι εμπνεύστηκε να έχει τη δική του εταιρεία, όπως ο πατέρας του. Στην πρώτη του δουλειά, του ανατέθηκε να μάθει όσα περισσότερα μπορούσε για το SEO, και το έκανε με περίσσιο ζήλο, ώσπου απέκτησε αρκετή εμπειρία για να ανοίξει τη δική του φίρμα, όπου προσέλαβε τον φίλο του, Τζο, ως υπεύθυνο μάρκετινγκ.

«Όταν ήμασταν παιδιά, ονειρευόμασταν να γίνουμε πλούσιοι και διάσημοι, με το δικό μας ροκ συγκρότημα. Εντάξει, ένα στα δύο δεν είναι και άσχημα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA