Μενού
Jodie Comer
Jodie Comer | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η πραγματική ομορφιά είναι μία έννοια με τόσες σημασίες όσες της δίνουν οι άνθρωποι. Για πολλούς, η πραγματική ομορφιά δεν ξεκινά στην εξωτερική εμφάνιση, αλλά για όποιον θέλει να έχει έναν πιο στιβαρό ορισμό, υπάρχει ο κανόνας της «χρυσής τομής», που ισχύει για άντρες και γυναίκες.

Όπως γράφει η Sun, η αναλογίες της χρυσής τομής χρονολογούνται από την αρχαιότητα και έχουν χρησιμοποιηθεί για τη μέτρηση της σωματικής τελειότητας. Βασίζεται στον Phi, έναν άρρητο αριθμό που ξεκινά με τα ψηφία 1,61803...και ούτω καθεξής στο διηνεκές.

Ένας επαγγελματίας πλαστικός χειρουργός χρησιμοποίησε αυτές τις αναλογίες για να ορίσει τις πιο όμορφες γυναίκες, με βάση τις σχετικές θέσεις των χαρακτηριστικών του προσώπου.

Οι γυναίκες με τη «χρυσή τομή»

Ως τη γυναίκα με τις τέλειες αναλογίες προσώπου ξεχώρισε την Jodie Comer, Βρετανίδα ηθοποιό. Η εν λόγω κυρία, αν και ως επί το πλείστον άγνωστη σε εμάς, άφησε πίσω της καλλονές όπως η Zendaya, στη δεύτερη θέση, και η Bella hadid στην τρίτη θέση.

Η λίστα των δέκα κορυφαίων συντάχθηκε από έναν χειρουργό της κλινικής της Harley Street, τον Δρ Τζούλιαν Ντε Σίλβα, ο οποίος χρησιμοποίησε ψηφιακή χαρτογράφηση προσώπου για να δει πώς ταιριάζουν οι σύγχρονοι διάσημοι.

«Η Jodie Comer ήταν ο ξεκάθαρος νικητής όταν όλα τα στοιχεία του προσώπου μετρήθηκαν για τη σωματική τελειότητα», τόνισε.

Η ηθοποιός σημείωσε την υψηλότερη συνολική βαθμολογία για την τοποθέτηση της μύτης και των χειλιών της, με 98,7%, που απέχει μόνο 1,3% από το να είναι το τέλειο σχήμα.

Η Zendaya γνωστή για τις υποκριτικές της ικανότητες αλλά και για την ομορφιά της, ήρθε σε δεύτερη μοίρα.

Ο Δρ Τζούλιαν Ντε Σίλβα είπε: «Η Ζεντάγια ήταν κοντά στη δεύτερη θέση και ξεπέρασε εύκολα τη βαθμολογία για τα χείλη με σκορ 99,5% - που απέχει μόλις 0,5% από το να είναι το τέλειο σχήμα».

Zendaya
Zendaya | Shutterstock

Όντας μοντέλο, η Bella Hadid είναι φυσικά όμορφη, αλλά της ταιριάζει και η χρυσή τομή.

Η Silva εξήγησε: «Η Bella ήταν στην κορυφή του πίνακα για τη θέση των ματιών της και επίσης για το σχήμα του πηγουνιού της, το οποίο, με βαθμολογία 99,7%, απείχε μόνο 03% από το να είναι το τέλειο σχήμα.

«Έχασε την πρώτη θέση με χαμηλότερη βαθμολογία για τα φρύδια της», πρόσθεσε ο ειδικός.

Bella Hadid
Bella Hadid | Shutterstock

Στη τέταρτη θέση, η Beyonce βαθμολογήθηκε συνολικά με 92,44%, με το πρόσωπό της να σημειώνει εντυπωσιακό 99,6%, αν και υστερούσε στις λεπτομέρειες.

Beyonce
Beyonce | Shutterstock

Στην πέμπτη θέση, η Ariana Grande συγκέντρωσε ποσοστό 91,81%, ενώ σκόραρε πολύ ψηλά για το μέτωπό της με 98% και τα χείλη της στο 96%.

Ariana Grande
Ariana Grande | Shutterstock
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA