Μενού
Facebook
Facebook | Pexels
  • Α-
  • Α+

Λένε μερικοί ότι τα σκουπίδια του ενός είναι ο θησαυρός του άλλου, κάτι που η «γκουρού» του Facebook Marketplace, Ruth Chipperfield, γνωρίζει πολύ καλά. Η 34χρονη κοσμηματοπώλης έχει βγάλει κάπου 18.000 ευρώ όλα αυτά τα χρόνια πουλώντας μεταχειρισμένα έπιπλα, αξεσουάρ σπιτιού, παιδικά παιχνίδια, κοσμήματα και πολύτιμους λίθους.

Πώς τα καταφέρνει; Έχοντας καλό «μάτι» φυσικά. Η Ruth αγοράζει πράγματα για να πουλήσει μόνο αν ξέρει ότι μπορεί να βγάλει κέρδος από αυτά, για παράδειγμα, πεταμένα έπιπλα από ακριβές μάρκες, όπως γράφει η Sun.

Η ίδια λέει για την τακτική της: «Είναι αλήθεια ότι αυτό που κάποιος μπορεί να θεωρήσει σκουπίδια μπορεί να αξίζει πολλά για κάποιον άλλον, και το μόνο που έχει να κάνει είναι να αξιοποιήσει πλήρως την υποκειμενική αξία κάθε αντικειμένου.

Πώς έκανε περιουσία με second hand

H Ruth λέει για την μικρή περιουσία που έβγαλε μέσω του online εμπορίου: «Τα τελευταία πέντε χρόνια έχω βγάλει περίπου 18.000 ευρώ κάνοντας αυτό ακριβώς, πουλώντας κυρίως παλιά κομμάτια επίπλων καθώς και παιδικά παιχνίδια μου που δεν χρειάζομαι πια, ακόμη και παλιά εργαλεία που έχω περισώσει από πρώην βιοτεχνίες και εργοστάσια».

«Τα περισσότερα που έχω βγάλει σε μια μέρα είναι 450 ευρώ, από την πώληση κοσμημάτων και εργαλείων. Είναι χρήσιμο να πουλάς ό,τι μπορείς, κι ας βγάζει μόνο μερικές λίρες. Αν το κάνεις αρκετά, όλα αυτά αθροίζονται», συνέχισε.

Το Facebook λάνσαρε την πλατφόρμα του Marketplace τον Οκτώβριο του 2016 και η Ruth πουλάει αντικείμενα εκεί από το 2018. «Πριν από αυτό πουλούσα ό,τι περίεργο έβρισκα στο eBay , αλλά πάντα το έβρισκα πολύ δύσχρηστο».

Η Ruth ξεκίνησε «σπρώχνοντας» ό,τι παλιά πράγματα δεν χρειαζόταν, καθώς και κοσμήματα δικής της παραγωγής που μάζευαν σκόνη στα ράφια. Μετά, άρχισε να επιδίδεται σε «κυνήγια» θησαυρών, κυρίως σε υπαίθρια παζάρια της γειτονιάς, γιουσουρούμ και σηκώνοντας εργοστασιακά και βιοτεχνικά εργαλεία από επιχειρήσεις που έκλειναν.

Πλέον, διαχειρίζεται μία κανονική μεταπρατική επιχείρηση μέσω του Facebook. Πολλά από τα πράγματα που βρίσκει, χρησιμοποιεί για λίγο καιρό μέχρι να βρει κάτι για να τα αντικαταστήσει, και μετά τα προωθεί μέσω της σελίδας της. Έτσι, δεν ξεμένει ποτέ από επιλογές διακόσμησης, αλλά ούτε από κέρδος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA