Μενού
Δέσποινα Στυλιανοπούλου
Δέσποινα Στυλιανοπούλου | NDP
  • Α-
  • Α+

Το τελευταίο «αντίο» στη Δέσποινα Στυλιανοπούλου είπαν σήμερα σε κλίμα συγκίνησης συγγενείς, φίλοι, και συνάδελφοι της αγαπημένης ηθοποιού, στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Η ηθοποιός άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 91 ετών το μεσημέρι της 7ης Ιουνίου, με τα δυσάρεστα νέα να τα κάνει γνωστά -με ανάρτησή της στα social media- η οικογένειά της.

Ειδικότερα, η Άννα Στυλιανοπούλου έγραψε στο Instagram για τη Δέσποινα Στυλιανοπούλου: «Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι σήμερα έφυγε γαλήνια από τη ζωή, η πολυαγαπημένη μας αδελφή, θεία, γιαγιά, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της που ήταν στο πλευρό της. Καλό ταξίδι αγαπημένη μας, θα μας λείψεις πολύ».

Σήμερα, συγγενείς, φίλοι, και συνάδελφοι της αγαπημένης ηθοποιού από τη «χρυσή» εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, βρέθηκαν στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, προκειμένου να πουν το τελευταίο αντίο.

Ο Κώστας Πρέκας στην κηδεία της Δέσποινας Στυλιανοπούλου
Ο Κώστας Πρέκας στην κηδεία της Δέσποινας Στυλιανοπούλου | (NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ)

 

Σπύρος Μπιμπίλας-Δέσποινα Τσολάκη -Κώστας Βενετσάνος στην κηδεία της Δέσποινας Στυλιανοπούλου
Σπύρος Μπιμπίλας-Δέσποινα Τσολάκη -Κώστας Βενετσάνος στην κηδεία της Δέσποινας Στυλιανοπούλου | (NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ)

 

Ο Κώστας Μαρτάκης στην κηδεία της Δέσποινας Στυλιανοπούλου
(NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ)

 

Κηδεία της Δέσποινας Στυλιανοπούλου
(NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ)

 

Κηδεία της Δέσποινας Στυλιανοπούλου
(NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ)

 

Ο Μάκης Δελαπόρτας στην κηδεία της Δέσποινας Στυλιανοπούλου
Ο Μάκης Δελαπόρτας στην κηδεία της Δέσποινας Στυλιανοπούλου | (NDPPHOTO / ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΡΕΑΣ)

Ποια ήταν η Δέσποινα Στυλιανοπούλου

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου γεννήθηκε το 1932 και η καταγωγή της ήταν από τη Μεσσήνη. Σπούδασε φωνητική στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή Δημήτρη Ροντήρη το 1959.

Πρωτοεμφανίστηκε με το Πειραϊκό Θέατρο του Δημήτρη Ροντήνη στην τραγωδία «Ηλέκτρα» το 1959, ενώ παράλληλα φοιτούσε στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Το 1960 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο στην ταινία της Έλλης Νεζερίτη «Ο ξένος της νύχτας» και έκτοτε καθιερώθηκε σε κωμικούς ρόλους. Για πολλά χρόνια υπήρξε θιασάρχης στο θέατρο Αυλαία του Πειραιά.

Το έτος 1967, σε πολλούς καλλιτεχνικούς κύκλους θεωρήθηκε «Έτος Στυλιανοπούλου», επειδή είχε συμμετάσχει σε 12 διαφορετικές ταινίες μέσα στον ίδιο χρόνο.

Έχει εκδοθεί η αυτοβιογραφία της με τον τίτλο Ηθοποιός Αμέσου Δράσεως από τις εκδόσεις Τετράγωνο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA