Μενού
Θωμαΐς και Μαρία Ανδρούτσου
Θωμαΐς και Μαρία Ανδρούτσου | NDP
  • Α-
  • Α+

Είναι όλοι τους αγαπημένοι Έλληνες ηθοποιοί με μακρά πορεία στην υποκριτική και χάρη στους ρόλους που έχουν υποδυθεί άλλοτε στην τηλεόραση, άλλοτε στο θέατρο και άλλοτε στον κινηματογράφο μας έχουν κάνει να γελάσουμε ή και να συγκινηθούμε.

Μπορεί, όμως, παρά το ίδιο επίθετό τους -στις περισσότερες περιπτώσεις- ίσως επειδή και οι ίδιοι κρατούν χαμηλό προφίλ όλα αυτά τα χρόνια να μην είχαμε αντιληφθεί έως τώρα ότι πρόκειται για αδέρφια. 

Καλλιρόη Μυριαγκού - Αντώνης Μυριαγκός

Φέτος ο Αντώνης Μυριαγκός κατόρθωσε μέσα από την ερμηνεία του στη σειρά «Ο Γιατρός» να συσπειρώσει όλο το Twitter εναντίον του επειδή ως «Μάρκος» προσπαθούσε να καταστρέψει τον «Ανδρέα» Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη.

Στο θέατρο ο ίδιος έχει μακρά πορεία, συμμετέχοντας σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, ενώ εκτός από υποκριτική, έχει σπουδάσει και ζωγραφική.

Καλλιρόη Μυριαγκού
Καλλιρόη Μυριαγκού | NDP

Αυτό, όμως, το οποίο ίσως πολλοί δεν ξέρουν είναι ότι ο Αντώνης Μυριαγκός είναι αδερφός της Καλλιρόης Μυριαγκού, η οποία μας συστήθηκε το 1998 ως «Ματίνα Μανταρινάκη» στο κλασικό πλέον «Κωνσταντίνου και Ελένης» και συνεχίζει να σκορπά γέλιο μέχρι σήμερα χάρη στις συνεχείς επαναλήψεις της σειράς.

Ο Μάρκος στη σειρά του Alpha «Ο Γιατρός»
Ο Μάρκος στη σειρά του Alpha «Ο Γιατρός» | Alpha - Twitter

Φυσικά, στο μεσοδιάστημα, η ίδια έχει παίξει και σε άλλες σειρές αν και πολύ επιλεκτικά, καθώς, όπως έχει δηλώσει, συνήθως της πρότειναν να παίξει ρόλους σαν αυτόν της Ματίνας, κάτι που η ίδια δεν ήθελε να κάνει, ενώ στο ενεργητικό της έχει και συμμετοχή σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. 

Ισίδωρος και Οδυσσέας Σταμούλης

Απόφοιτοι και οι δύο της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου τόσο ο Ισίδωρος όσο και ο Οδυσσέας Σταμούλης έχουν χαράξει τη δική τους επιτυχημένη στην υποκριτική με πολλούς ρόλους στο θέατρο στο ενεργητικό τους, αλλά και λιγότερους μεν, πλην χαρακτηριστικούς δε ρόλους στην τηλεόραση.

Ο Ισίδωρος Σταμούλης έχει ταυτιστεί με τον ρόλο του «Μανώλη», τον κολλητό του «Αντώνη Καλούδη» στην αγαπημένη σειρά, «Ντόλτσε Βίτα», ενώ ο αδερφός του, Οδυσσέας, με τον ρόλο του «Πέτρου», του κολλητού του «Κωνσταντίνου Μαρκορά» στη σειρά «Δύο Ξένοι». 

Ισίδωρος και Οδυσσέας Σταμούλης
Ισίδωρος και Οδυσσέας Σταμούλης | NDP

Φυσικά, αυτοί οι ρόλοι δεν ήταν οι μόνοι τους ρόλοι στην τηλεόραση, ακολούθησαν αρκετοί άλλοι αν και ομολογουμένως οι δύο ηθοποιοί ήταν πιο επιλεκτικοί σε σχέση με συναδέλφους τους και προτίμησαν να αφοσιωθούν στο θέατρο.

Μαρία Ανδρούτσου - Θωμαΐς Ανδρούτσου

Γεννήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, έχουν πέντε χρόνια διαφορά και αμέσως μόλις τελείωσαν το Λύκειο, σπούδασαν υποκριτική. Η Μαρία Ανδρούτσου και η αδερφή της Θωμαΐς έκαναν σχεδόν ταυτόχρονα το ντεμπούτο τους στην τηλεόραση στις αρχές των '00s και κέρδισαν το κοινό η καθεμία με το ταλέντο και το μπρίο της.

Ακολούθησαν πολλές συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές, έχουν παίξει και σε ορισμένες ταινίες στον κινηματογράφο και ασχολούνται μέχρι και σήμερα με τη μεγάλη τους αγάπη, την υποκριτική. Η Μαρία Ανδρούτσου έχει ταυτιστεί με τον ρόλο της «Τάμμυ» στις «Σαββατογεννημένες» και της «Ξανθίππης» στο «Πενήντα-Πενήντα». Από την άλλη, η Θωμαΐς Ανδρούτσου έχει ταυτιστεί με την «Τζένη» από τη σειρά «Η Απλή Μέθοδος των Τριών», αλλά και την «Πελαγία» από το «Η Οικογένεια Βλάπτει» του Mega.

Να αναφερθεί ότι η Μαρία Ανδρούτσου ασχολείται και με το τραγούδι αφού κάνει live εμφανίσεις με την μπάντα της ανά την Ελλάδα. Τέλος, οι δύο ηθοποιοι έχουν έναν ακόμα αδερφό, τον Γιώργο.

Δημήτρης Αλεξανδρής - Νίκος Πουρσανίδης

Πέρσι βλέπαμε τον Δημήτρη Αλεξανδρή -το πραγματικό του επίθετο είναι Πουρσανίδης- στον «Σασμό» και φέτος τον βλέπουμε στο «Προξενιό της Ιουλίας», ενώ ο Νίκος Πουρσανίδης πρωταγωνιστεί στην κωμική σειρά του Star «Στα Σύνορα»

Μπορεί λόγω διαφορετικού επωνύμου να μην το σκεφτεί κανείς κατευθείαν όπως στις άλλες περιπτώσεις, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι οι δύο ηθοποιοί είναι αδέλφια. Μάλιστα, στο παρελθόν είχαν παίξει και στην ίδια σειρά, στα ανατρεπτικά «Εγκλήματα» του ΑΝΤ1 κατά τη διάρκεια της δεύτερης σεζόν, αλλά δεν είχαν κοινές σκηνές αφού εμφανίστηκαν σε διαφορετικά επεισόδια.

Νίκος Πουρσανίδης - Δημήτρης Αλεξανδρής
Νίκος Πουρσανίδης - Δημήτρης Αλεξανδρής | NDP

Ο μεν Δημήτρης Αλεξανδρής είχε παίξει τον ψαρά Θωμά που είχε σώσει την Κορίνα μετά το ναυάγιο στη Σύρο στην αρή της σεζόν, ο δε Νίκος Πουρσανίδης είχε ενσαρκώσει τον γιο της Σωσώς και του Αλέκου σε μεγάλη ηλικία προς τα μέσα και τέλη της σεζόν.

Οι δύο ηθοποιοί έχουν δώδεκα χρόνια διαφορά και κατά τη διάρκεια της καριέρας τους ο καθένας έχει παίξει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις. Μάλιστα, ο Δημήτρης Αλεξανδρής έχει στο ενεργητικό του αρκετά βραβεία χάρη στις ερμηνείες του στο θέατρο, ενώ ο Νίκος Πουρσανίδης, εκτός από ηθοποιός, είναι και συγγραφέας. Τέλος, έχουν άλλον έναν αδερφό, τον Ηλία Πουρσανίδη. 

Μαριάννα Τουμασάτου - Γρηγόρης Τουμασάτος

Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις της Μαριάννας Τουμασάτου, κατά τα παιδικά τους χρόνια ήταν συνηθισμένο για την ίδια και τον αδερφό της, Γρηγόρη, «να υποδύονται ρόλους», οπότε ήταν μονόδρομος, μεγαλώνοντας να ασχοληθούν και οι δύο με την υποκριτική

Η Μαριάννα Τουμασάτου σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν, ενώ ο Γρηγόρης Τουμασάτος στη Δραματική Σχολή Βεάκη

Γρηγόρης Τουμασάτος - Μαριάννα Τουμασάτου
Γρηγόρης Τουμασάτος - Μαριάννα Τουμασάτου | NDP

Ο καθένας έχει διαγράψει τη δική του ξεχωριστή πορεία στο θέατρο και την τηλεόραση από τα '90s μέχρι και σήμερα, ενώ έχουν παίξει μαζί στο παρελθόν σε δύο σειρές: στην κωμική σειρά «Cheek to Cheek» του ΑΝΤ1 και στη δραματική σειρά «Βέρα στο Δεξί» του Mega.

Δείτε επίσης:

 

Ο κοσμηματοπώλης που εξαφανίστηκε για να γλιτώσει από τους τοκογλύφους

Αρκάς: Το αινιγματικό σκίτσο για τις πολιτικές εξελίξεις - «Πρέπει να ενισχύσουμε το φιλολαϊκό μας προφίλ»

Το μικρότερο χωριό της Ελλάδας που έχει μόλις ένα σπίτι

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA