Μενού
thanasis-eythimiadis
Θανάσης Ευθυμιάδης | NDP
  • Α-
  • Α+

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ετοιμάζεται για το ριάλιτι «Φάρμα», το νέο τηλεοπτικό προϊόν που θα δούμε στο πρόγραμμα του Star από Σεπτέμβριο. Και αν ο γνωστός σεφ, για τις ανάγκες του ριάλιτι, γίνεται για λίγο... αγρότης, έχοντας τον ρόλο κριτή - βοηθού στις μαγειρικές δοκιμασίες των παικτών, υπάρχουν άλλοι διάσημοι που επέλεξαν να έρθουν πιο κοντά στη φύση και να ασχοληθούν με αγροτικές εργασίες: άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο.

Το 2015, με την Ελλάδα στη δίνη των μνημονίων και την απειλή του Grexit να βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη των ΜΜΕ, ο ηθοποιός Όθωνας Μεταξάς αποφάσισε να αξιοποιήσει το κτήμα του στη Στυμφαλία Κορινθίας.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Εγώ» είχε αναφερθεί στο πόσο «λυτρωτική» ήταν η επαφή του με τη φύση, υπογραμμίζοντας: «Αγάπησα αυτήν στην ενασχόληση, κυρίως γιατί μου δίνει την ευκαιρία να περνάω αρκετά μεγάλα διαστήματα στο χωριό μου όπου έρχομαι σε επαφή με την παιδική μου ηλικία και τις αναμνήσεις μου».

Την επόμενη χρονιά, σε άλλη του συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν», είχε διευκρινίσει ότι δεν έγινε μόνιμα αγρότης. «Αυτό το θέμα παραπήρε έκταση. Ένα κτηματάκι ήταν εκεί και το έκανα σαν χόμπι, δεν έγινα αγρότης. Ήταν ένα κτήμα της μαμάς μου και το φρόντισα, δεν ήταν τίποτα το φοβερό. Την περίοδο εκείνη ήταν ενασχόληση, όχι ότι έχω αφιερωθεί στην αγροτική ζωή» είχε αναφέρει, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι δεν αποκλείει στο μέλλον να πάει μόνιμα σε ένα χωριό και να ασχοληθεί αποκλειστικά με τη γη.

Από τα φώτα της δημοσιότητας στην ενασχόληση με τα μελίσσια

Ο Γιώργος Σεϊταρίδης επέλεξε το Πήλιο για να ζήσει μια ήρεμη -μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας- ζωή. Ασχολείται, πλέον, με τα κάστανα, τις ελιές και τα μελίσσια. Το χωριό Κισσός είναι το καταφύγιό του, όπου ζει μόνιμα με τη σύζυγό του, Όλγα Θανασιά.

Στις αρχές Ιουλίου, σε συνέντευξή του στο Mega Καλημέρα, δεν είχε αποκλείσει, πάντως, την επιστροφή του στην υποκριτική. «Έκανα θέατρο, τηλεόραση, κινηματογράφο, αλλά μετά ένιωσα ότι είχα αδειάσει. Το θέατρο δεν είναι κάτι που μπορείς να δίνεις συνέχεια. Και είπα “φεύγω, πάω στο Πήλιο”. Οι άνθρωποι κάνουμε πορείες, όχι καριέρες. Δεν εγκατέλειψα ποτέ το θέατρο και την υποκριτική, απλά περιμένω κάτι που να με εκφράζει».

giorgos-seitaridis
Γιώργος Σεϊταρίδης | NDP

Η ήρεμη αγροτική ζωή ενός ζεν πρεμιέ των 80’s

Ο Πάνος Μιχαλόπουλος είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση διάσημου ηθοποιού, που άφησε τα φώτα της δημοσιότητας, και έγινε αγρότης. Ζεν πρεμιέ στα 80’s, με αξιόλογη παρουσία στην τηλεόραση, ζει πλέον στη Μικρομάνη Μεσσηνίας, ένα χωριό σε απόσταση 8 χλμ. περίπου από την Καλαμάτα.

Σε συνέντευξή του το 2021 στην τοπική εφημερίδα «Θάρρος» είχε αναφέρει: «Δεν με ενδιαφέρουν οι προτάσεις που μου  κάνουν. Δεν έχουν σχέση με τον Πάνο Μιχαλόπουλο που εγώ έχω μέσα μου. Αποφεύγω τα πάντα. Χαίρομαι όταν περπατώ στον δρόμο και με πιάνουν μικροί και μεγάλοι, λέγοντάς μου: “Μεγαλώσαμε με σένα”. Αυτή είναι η παρακαταθήκη μου».

«Τώρα έχω τόσες πολλές ασχολίες με τα κτήματα που μου άφησε ο πατερούλης μου στην Καλαμάτα, που δεν βρίσκω κενές ώρες για  να γευτώ την προσωπική μου ζωή» είχε προσθέσει.

«Αποφεύγω κάθε είδους δημοσιότητα γιατί δεν με ενδιαφέρει αυτός ο τομέας πλέον. Δεν με ενδιαφέρει να δουλέψω στην τηλεόραση, ούτε και στο θέατρο όμως» είχε τονίσει ακόμη.

panos-mihalopoylos
Πάνος Μιχαλόπουλος | NDP

Αφήνοντας την «Ντόλτσε Βίτα» για μια ασκητική ζωή

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης έχει γίνει πολλές φορές viral με αναρτήσεις στα social media και δηλώσεις του για την ανάγκη οι άνθρωποι να υιοθετήσουν μια διαφορετική καθημερινότητα, μακριά από το άγχος και πιο κοντά στη φύση.

Το 2021 ο Θανάσης Ευθυμιάδης, σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στον Alpha, είχε μιλήσει για τη ριζική στροφή στη ζωή του, αναφερόμενος μεταξύ άλλων και στην αλλαγή των διατροφικών του συνηθειών.

«Εγώ ξεκίνησα το 1987. Πήγαινα στη σχολή του θεάτρου. Έζησα τη χρυσή εποχή της τηλεόρασης. Τότε που ξεκίνησα το 1993 κάναμε 2 εβδομάδες για να γυρίσουμε ένα επεισόδιο τώρα θέλουν δυο μέρες. Το κομμάτι της δόξας και της χλιδής, το έζησα. Τη μέρα που έκανε πρεμιέρα το “Ντόλτσε Βίτα”, είχα έναν μεγάλο χωρισμό. Και δεν χάρηκα την επιτυχία. Οκτώ χρόνια είχα τις “μαύρες” μου εξαιτίας ενός χωρισμού. Δεν χάρηκα την επιτυχία. Ήμουν σε κατάθλιψη για οκτώ χρόνια» είχε πει.

«Αυτά τα συναισθηματικά δεσμά λύθηκαν κάποια χρόνια μετά σε ένα ταξίδι μου στο Άγιο Όρος. Είχα το ζεϊμπέκικο που μου άρεσε και εξέφρασε αυτό που ένιωθα. Έβγαινα στα μπουζούκια πρώτο τραπέζι, φασαρίες και κακό, γυναίκες, ζεν πρεμιέ της εποχής και προσπαθούσα να βρω την ευτυχία μέσα από διάφορους δρόμους αλλά δεν την έβρισκα. Ούτε από τα πολλά τα αυτοκίνητα.

Έφτασα σε ένα σημείο και είχα ένα τζιπ πολυτελείας, ένα διθέσιο κάμπριο, ένα μικρό αμάξι πόλης, δύο αγωνιστικές μοτοσικλέτες. Ένας μόνος μου κι είχα οκτώ μεταφορικά μέσα. Έπαιρνα πολλά λεφτά και έλεγα στους φίλους μου να έχετε τα διαβατήρια και πάμε διήμερο στην Ιταλία, Ουγγαρία κ.ά..

Σε έβλεπα στενοχωρημένο π.χ. και έλεγα “θες πέντε χιλιάρικα;” Πάρ’ τα. Ο χωρισμός με βοήθησε στην πρώτη μεγάλη επιτυχία να μην καβαλήσω το καλάμι και να νιώσω ότι κάτι έγινα. Κάτι μέσα μου με “γαργαλούσε”. Το να αισθάνομαι διάσημος σε μια χώρα 10 εκατομμυρίων μου φαινόταν γελοίο» είχε προσθέσει.

«Άρχισα να ψάχνομαι μέσα μου. Ήθελα να έχω κόρες. Ήμουν μέσα στη γέννα και στις δυο κόρες μου και έδωσα υπόσχεση ότι θα είμαι δίπλα τους και το έκανα» είχε αναφέρει.

«Ευγνωμονώ την οικονομική κρίση. Σταμάτησα την τηλεόραση γιατί σταμάτησαν τα λεφτά. Έχω χρέη όπως ο μισός πλανήτης. Κάνουμε ρυθμίσεις όπως όλοι. Οι φίλοι μου με λένε μοναχό. Περπατάω ξυπόλυτος χειμώνα καλοκαίρι. Η ενέργεια που παίρνω από τη γη με κρατάει υγιή. Γίνεται αποτοξίνωση. Έρχομαι καθημερινά σε επαφή με τη φύση».

Το θερμοκήπιο του Σάκη Ρουβά

Από τη συγκεκριμένη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Σάκης Ρουβάς. Ο αγαπημένος τραγουδιστής και παρουσιαστής, παρά το φορτωμένο επαγγελματικό και οικονομικό πρόγραμμα, ασχολείται με την κηπουρική, φροντίζοντας το μποστάνι του στο σπίτι της οικογένειας στον Νέο Βουτζά, όπου διατηρεί και θερμοκήπιο.

Ο Σάκης Ρουβάς δεν χάνει την ευκαιρία να αναρτά στα social media και εύκολες συνταγές με υλικά που έχει μόλις μαζέψει από το μποστάνι του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA