Μενού
Σαντορίνη δωμάτιο
Σαντορίνη δωμάτιο
  • Α-
  • Α+

Η πλατφόρμα του Airbnb έχει την τελευταία δεκαετία επεκταθεί σε μία αγορά δισεκατομμυρίων. Καταλύοντας τα όρια του τι μπορεί να θεωρηθεί «ενοικιαζόμενο», χιλιάδες άνθρωποι έχουν πια πρόσβαση όχι μόνο σε ξενοδοχεία, αλλά και στα σπίτια των ονείρων τους.

Για πολλούς το Airbnb είναι ένας τρόπος να περάσουν τόσο φθηνά, όσο και ξέγνοιαστα τις διακοπές τους. Άλλοι όμως είναι έτοιμοι να πληρώσουν εξωφρενικά ποσά, για μερικές νύχτες σε κατοικίες που προσφέρουν πολυτέλεια ή ξεχωριστές εμπειρίες.

Πέντε από τα καλύτερα Airbnb στον κόσμο

Σε πρόσφατη λίστα του, το site Global Viewpoint ξεχώρισε τα καλύτερα ενοικιαζόμενα στον κόσμο, αξιολογώντας την μοναδικότητα, τις παροχές και την ατμόσφαιρα που προσφέρουν.

1. Το πιο ιδιαίτερο - Lunar Cappadocia Family Studio

Ανοίγοντας τη λίστα έχουμε έναν ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να επισκεφθούν τη μοναδική Καππαδοκία. Το Lunar Cappadocia είναι ένα υπέροχο κτίσμα στην περιοχή Νεβσεχίρ της Τουρκίας.

Χτισμένο με την χαρακτηριστική πέτρα της περιοχής, με μέρη του λαξεμένα μέσα στον ίδιο το βράχο, τα πολυτελή δωμάτια αυτού του Airbnb έχουν για «μπαλκόνι» τους ολόκληρη την περιοχή, με τα τουριστικά αερόστατα αναψυχής που καλύπτουν τον ορίζοντα να αποτελούν θέαμα που δε θα ξαναδείτε.

Οι τιμές για τα δωμάτια κυμαίνονται από 153 έως και 360 ευρώ τη νύχτα, ενώ υπάρχουν επιλογές τόσο για ζευγάρια αλλά και για οικογένειες.

Lunar Cappadocia
Lunar Cappadocia | https://lunarcappadocia.com/
Lunar Cappadocia
Lunar Cappadocia | https://lunarcappadocia.com/

2. Κορυφαία πολυτέλεια - Villa Vanilla

Στην παραθαλάσσια περιοχή του Κο Σαμούι στην Ταϊλάνδη κρύβεται μία από τις πιο πολυτελείς βίλες της περιοχής. Με χωρητικότητα έως και για 8 άτομα, ο χώρος αποτελείται από μία βίλα πάνω στην χρυσή άμμο της παραλίας, με θέα στα τιρκουάζ κύματα.

Villa Vanilla
Villa Vanilla | vrbo.com

Η βίλα διαθέτει 4 ευρύχωρα υπνοδωμάτια, 6 μπάνια, πισίνα, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, μπαλκόνι και εξωτερικό χώρο τραπεζαρίας, αλλά ίσως η πιο απίστευτη παροχή είναι το φυσικό ηλιοβασίλεμα, το οποίο ζωγραφίζει κάθε μέρα την ακτή σε αποχρώσεις του κόκκινου.

Μία διαμονή στην υπέροχη αυτή βίλα μπορεί να κοστίσει από 360 έως και 428 δολάρια ανά διανυκτέρευση.

Villa Vanilla
Villa Vanilla | vrbo.com
Villa Vanilla
Villa Vanilla | vrbo.com

3. Ρομάντσο αλά Ελληνικά - Hector Cave House

Για όσους δεν θέλουν να βγουν εκτός συνόρων, το site προτείνει την αξεπέραστη εμπειρία του Hector Cave House στη μαγευτική Σαντορίνη, σκαλισμένο μέσα στην πέτρα του βράχου όπου στέκεται.

Hector Cave House
Hector Cave House | hectorcavehouse.com

Το κατάλυμα βρίσκεται στο χωριό της Οίας, προς το οποίο έχει ιδανική θέα, ενώ διαθέτει τρεις διαφορετικούς ενοικιαζόμενους χώρους, με εξωτερικές πισίνες, μπαλκόνια για ηλιοθεραπεία, και ένα χαρακτηριστικό μείγμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και μοντέρνου design.

Hector Cave House
Hector Cave House | hectorcavehouse.com

Βρίσκεται επίσης κοντά σε πολλά κομβικά σημεία, όπως η παραλία του Αμμουδιού, το γραφικό νησάκι της Θηρασιάς και το κάστρο της Οίας. Ανάλογα με το ποιο δωμάτιο θα διαλέξετε, μία διανυκτέρευση δύο ατόμων κοστίζει από 208 έως και 625 ευρώ τιμή εκκίνησης.

5. Οικονομική επιλογή για μεγάλες παρέες - Chasestone

Τι γίνεται όμως αν κάποιος θέλει να χαρίσει ένα αξέχαστο διήμερο σε ολόκληρη την οικογένειά του, την ομάδα ποδοσφαίρου ή όλους του συναδέλφους από το γραφείο; Τη λύση δίνει το παραλίμνιο εξοχικό Chasestone.

Βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Norman στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ, στις παρυφές του διπλανού δάσους, προσφέροντας μία εμπειρία χαλάρωσης αλλά και επαφής με τη φύση.

Chasestone
Chasestone | vrbo.com

Αυτό το σπίτι - θηρίο, πέρα από μεγάλη κουζίνα, περιλαμβάνει θερμαινόμενη πισίνα, χώρο ψυχαγωγίας, ανέσεις σύγχρονου σπιτιού, καθώς και 4 κρεβατοκάμαρες με χώρο για 18 άτομα και 6 μπάνια.

Chasestone
Chasestone | vrbo.com

Στα ατού της υπερπολυτελούς βίλας είναι και η τιμή της. To Chasestone μπορεί να ενοικιαστεί στην ολότητά του για τιμές που ξεκινούν από 1.562 δολάρια ανά νύχτα, δηλαδή λιγότερο από 100 δολάρια ανά άτομο.

Chasestone
Chasestone | vrbo.com

 

 

 

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA