Η Eurovision κλείνει τα 70 του χρόνια και το γιορτάζει. Η φετινή «πλατινένια» έκδοση διεξάγεται στην Βιέννη.
Η EBU και η ORF ανακοίνωσαν εντυπωσιακά νούμερα: 95.000 εισιτήρια για τις 9 συνολικά συναυλίες (previews και live shows) έχουν ήδη εξασφαλιστεί από θεατές που προέρχονται από 75 διαφορετικές χώρες.
Αν και η οικοδέσποινα Αυστρία κρατά τα σκήπτρα με το 58% των πωλήσεων, η διεθνής ζήτηση είναι κυριολεκτικά στα ύψη. Το υπόλοιπο 42% των εισιτηρίων ανήκει σε fans που θα ταξιδέψουν από κάθε ήπειρο, επιβεβαιώνοντας πως η Eurovision είναι πλέον παγκόσμιο φαινόμενο.
Οι Γερμανοί και οι Βρετανοί fans ακολουθούν κατά πόδας τους Αυστριακούς, αποτελώντας τις μεγαλύτερες πληθυσμιακές ομάδες που θα κατακλύσουν το Wiener Stadthalle.
Η «τρέλα» της Eurovision έχει ξεπεράσει προ πολλού τα ευρωπαϊκά σύνορα. Μεγάλα γκρουπ θεατών καταφθάνουν από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τον Καναδά, ενώ δεν λείπουν και οι travel-bloggers από τη Βραζιλία, το Μεξικό, την Ιαπωνία και τη Νέα Ζηλανδία.
Το πιο εντυπωσιακό; Φέτος θα ακουστούν επευφημίες από χώρες όπως τα Νησιά Σολομώντα, η Παραγουάη και η Σρι Λάνκα.
Οι 10 χώρες με τη μεγαλύτερη ζήτηση εισιτηρίων:
- Αυστρία (Host Country)
- Γερμανία
- Ηνωμένο Βασίλειο
- Ελβετία
- Ηνωμένες Πολιτείες
- Γαλλία
- Αυστραλία
- Τσεχία
- Σλοβακία
- Ολλανδία
- Πύρινος εφιάλτης στη Δυτική Αττική: Στην Αγία Σκέπη μπήκε η φωτιά – Νέο 112 για εκκενώσεις περιοχών
- Ο τραγικός θάνατος του μεγάλου ρεμπέτη Γιάννη Παπαϊωάννου
- Τραγωδία στην Ψάθα: Ποιο ήταν το μοιραίο λάθος που οδήγησε στη σύγκρουση των δύο ελικοπτέρων
- Ναταλία Γερμανού: Οι αλλαγές στο «Καλύτερα δε γίνεται» και τα σενάρια που διαψεύδονται
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.