Μενού
Φώτης Σεργουλόπουλος, Γιώργος Καπουτζίδης και Άκης Σκέρτσος στη Βουλή
Φώτης Σεργουλόπουλος, Γιώργος Καπουτζίδης και Άκης Σκέρτσος στη Βουλή | (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
  • Α-
  • Α+

Στα θεωρεία της Βουλής βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης (15/2) ο Φώτης Σεργουλόπουλος μαζί με τον Γιώργο Καπουτζίδη κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις». 

Το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών μετά από μία μακρά περίοδο διαβουλεύσεων, αντιδράσεων και εντάσεων, αποτελεί νόμο του κράτους καθώς υπερψηφίστηκε από 176 βουλευτές.

Έτσι η Ελλάδα έγινε η 37η χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την ισότητα στο γάμο, με την τροποποίηση του άρθρου 1350 του Αστικού Κώδικα και την εισαγωγή του κανόνα ότι ο γάμος συνάπτεται μεταξύ δύο προσώπων ίδιου ή διαφορετικού φύλου.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Φώτης Σεργουλόπουλος μίλησε στον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος έξω από τη Βουλή και τόνισε: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις οικογένειες που εκτέθηκαν τον τελευταίο καιρό, που άκουσαν τα χείριστα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι μπορεί να είμαστε εξωγήινοι αλλά ερχόμαστε ειρηνικά».

Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα από το 06:41' έως το 07:45'

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA