Μενού
sevdikalis
Γιάννης Σεβδικαλής | ΕΡΤ
  • Α-
  • Α+

Για το σοβαρότατο ατύχημα που του στέρησε τα δύο του πόδια μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στούντιο 4» ο παραολυμπιονίκης Γιάννης Σεβδικαλής. «Ήμουν στο Γκάζι και πήγαινα προς την Ιερά Οδό. Πήγα να περάσω τις γραμμές με το ποδήλατό μου. Κοιτάζω δεξιά και αριστερά, όλα ήταν καλά. Δεν υπήρχε θόρυβος, καμία σήμανση, κανένας φύλακας έξω. Δεν ερχόταν κανένα τρένο. Και ξαφνικά, όταν ξαναγύρισα το κεφάλι μου, το τρένο ήταν δίπλα μου», περιέγραψε ο Γιάννης Σεβδικαλής και συνέχισε:

«Με χτύπησε μετωπικά, με πήρε από κάτω, πέρασαν από πάνω μου δύο βαγόνια. Με κουτρουβαλούσε για 20-25 μέτρα κι εγώ, αφού σταμάτησε τελικά το τρένο, δεν είχα λιποθυμήσει. Δεν πίστευα αυτό που είχε γίνει και ότι ήμουν ζωντανός. Ήταν ένα θαύμα. Σύρθηκα, βγήκα έξω. Τα θυμάμαι όλα, δεν έχασα τις αισθήσεις μου. Αυτό είναι στον οργανισμό. Κάποιοι οργανισμοί κατεβάζουν ρολά, γιατί δεν μπορούν να το αντέξουν.

» Και κάποιοι άλλοι σε αφήνουν να το δεις, γιατί πιστεύουν ότι αυτό θα σε βοηθήσει μετά, θα θυμάσαι πράγματα που θα είναι σημαντικά για εσένα, σωματικά και ψυχικά.Για μένα ήταν πολύ σημαντικό το ότι είχα τις αισθήσεις μου, γιατί κατάλαβα από τι γλίτωσα. Με το που είδα το άσπρο του νοσοκομείου, χαμογέλασα που ήμουν ζωντανός».

» Έχει χαραχτεί στο μυαλό μου η πρώτη φορά που περπάτησα ξανά χωρίς υποβοήθημα. Πήγα για καφέ. Μετά το ατύχημα μάθαινα να περπατάω σαν μωρό. Σηκώνεσαι πρώτα δίνεις βάρος στα κολοβώματα – έτσι λέγεται το σημείο του ακρωτηριασμού –  γιατί πονάει πάρα πολύ στην αρχή και μετά ένα βήμα την ημέρα μέχρι να φτάσεις να κάνεις 10 βήματα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA